Logo veldhovensweekblad.nl


Vrijwilligers in de tuin van Merenfelt. (Foto: Bert Jansen).
Vrijwilligers in de tuin van Merenfelt. (Foto: Bert Jansen).

'Er is altijd wel iets wat bij je past'

RSZK (Regionale Stichting Zorgcentra De Kempen) heeft een rijk verenigingsleven. Om al deze verenigingen in goede banen te leiden zijn er veel vrijwilligers nodig. RSZK nodigt daarom iedereen uit die hierin iets wil en kan betekenen.

VELDHOVEN - Vrijwilligster Ria van Lierop draait ruim 38 jaar mee. "Ik vind het fijn om naar mensen toe te gaan en daar iets voor te kunnen betekenen. Het is geweldig fijn om te doen. Ik kom graag op Merefelt." Er worden vrijwilligers gezocht op de afdelingen Psychogeriatrie, Somatiek en Revalidatie. "Mensen die willen begeleiden met de maaltijden of een spelletje doen, dit is afhankelijk van de afdeling," zegt vrijwilligers coördinator Macha Mathijssen. Samen met Annet Kruijssen begeleidt ze de vrijwilligers. "Ook op de dagbesteding vragen we mensen die een dagdeel mee zouden kunnen draaien. Voor alle drie de lokaties, Sele, Rundgraafpark en Merefelt hebben we voldoende mogelijkheden. Er is altijd wel iets wat bij je past." Ria van Lierop bevestigt dat. "Ik loop bijna elke dag op Merefelt. Er is zoveel leuks te doen. De wandelclub, kaarten, wellness. Op zondag help ik mee met de kerkdienst. En dat doe ik met liefde en plezier. Ik ben niet meer de jongste, onlangs ben ik superoma geworden, maar ik geniet elke dag." Wie zich aanmeldt als vrijwilliger krijgt een kennismakingsgesprek. "Daarin kunnen we samen kijken wat bij je past en daarna proberen een match te maken. Het helpen op een groepswoning vergt hele andere kwaliteiten dan het begeleiden op een PG afdeling. Daar hebben we lieve geduldige vrijwilligers nodig die de genoegdoening halen uit een glimlach. Iemand die graag buiten is en graag wandelt kan een geschikte kandidaat zijn voor de wandelclub."

Maatjesproject

Er zijn enorm veel activiteiten waar iemand zich voor op kan geven. "Onlangs zijn we gestart met het maatjesproject 'met elkaar'. Ook daarvoor zijn we op zoek naar mensen die een of meerdere dagdelen iemands maatje wil worden. Hier is veel vraag naar om heel uiteenlopende redenen. Iemand die graag een praatje wil maken, iemand die het fijn vindt om visite te krijgen; vaak wonen de kinderen dan verder weg. Een koffie- of lunchmaatje. Een maatje zijn voor iemand betekent vooral er te zijn voor die ander en deze een leuke ochtend, middag of avond te bezorgen met een bezoekje. Macha geeft aan dat iemand ook de gelegenheid krijgt om eens een uurtje mee te komen kijken.

Een kennismakingsgesprek kan men maken via 088-2457795 , vraag naar Macha of Annet.

Digitaal reageren kan via Facebook: RSZK vrijwilligers. Per email: vrijwilligersbureau@rszk.nl

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox