Logo veldhovensweekblad.nl


Ria en Hans Suèr verblijven al zeven jaar lang jaarlijks een half jaar op De Molenvelden. De ideale vakantieplek volgens het paar uit Vught. (Foto: Dennis Kroonen).
Ria en Hans Suèr verblijven al zeven jaar lang jaarlijks een half jaar op De Molenvelden. De ideale vakantieplek volgens het paar uit Vught. (Foto: Dennis Kroonen).

Bij slecht weer even naar huis om een wasje te doen

Nu de schoolvakantie weer voorbij is en de kampeerders van de meeste campings vertrokken zijn, is het kalm. Zo ook op De Molenvelden in Zandoerle, waar op de veldplaatsen nog enkele caravans staan opgesteld. De enige bedrijvigheid op deze vroege middag is te bespeuren bij het echtpaar Ria en Hans Suèr uit Vught. Op hun halfjaarplaats genieten beide zeventigers van de ultieme rust. "Dit vind je nergens", klinkt het in koor.

VELDHOVEN - De Brabantse fietsliefhebbers hebben al vele vakanties achter de rug. Aan de Moezel, het Zwarte Woud, Thionville, de Romantische Straße… trekkend van plaats naar plaats, besloten Ria (70) en Hans (71) het wat rustiger aan te gaan doen en belandden ze met de caravan op De Molenvelden, niet ver van huis. "Als het slecht weer is rijden we even naar Vught om een wasje te doen. Verder kunnen we alle verjaardagen bijhouden en de twee kinderen en vier kleinkinderen komen regelmatig op bezoek."
Het echtpaar is behoorlijk actief en trekt er vrijwel dagelijks op uit. Fietsritjes naar Valkenswaard, de Achelse Kluis, Eersel, Postel… Niet in bezit van een rijbewijs, is fietsen voor Ria altijd vanzelfsprekend geweest. "Het is een heerlijke ontspanning", zegt ze. Vervelen doet ze zich nooit. Tot enkele jaren geleden was ze volop actief met handwerken en volleyballen. Iedere dinsdag, 28 jaar lang, organiseerde ze samen met haar man een jaarprogramma voor recreanten.

Hans werkte bij de politie en kon op z'n 58ste met vervroegd pensioen. Op de campingtafel een magazine over miniatuurtreinen. "Dat is mijn grote hobby", zegt hij. "Tijdens mijn werk zag ik een hoop ellende en dat vergat ik dan als ik met die treintjes bezig was. Thuis op zolder heb ik er 14 lopen, compleet met wissels, molens, huisjes en rangeerterreinen. De hobby is om alles zo gedetailleerd mogelijk te bouwen. Op internet vind ik dan wel eens trucjes. Wist je dat je van het groen van een schuursponsje prachtige struiken kunt maken?" Een andere grote hobby van Hans is het verzamelen van bieretiketten. Zesduizend verschillende heeft hij er. "Laatst was ik bij de slijter op Den Hurk en daar zag ik verrassend veel nieuwe. Als we onderweg wat zien, kopen we het flesje en weken we het etiket eraf."

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox