De reünisten van de Hoogstraat en Sint Willibrordusstraat. Thieu Vlemmix.
De reünisten van de Hoogstraat en Sint Willibrordusstraat. Thieu Vlemmix.

In ere houden: 15 jaar reünie!

Algemeen

Op het gouden jubileum is het allemaal begonnen. De aanzet daartoe is een kreet van Jufke Oosterbosch, één van de bekende Hoogstraters uit de jaren ‘50 en ‘60, tijdens dat gouden jubileum van de Hoogstraat in 2003: “We hebben een fijne jeugd gehad. We zouden weer eens vaker bij mekaar moeten komen”. En zo is het dus gekomen. 

VELDHOVEN - Henk van Lieshout – samensteller van het boek ‘De Hoogstraat in de 50- en 60-er jaren’ - heeft het initiatief genomen. Een andere Hoogstrater, te weten Ad van de Heuvel, stelt vervolgens het idee voor om dat jaarlijks te doen, op elke 2e zaterdag van december...
En zo geschiedde!
Elke 2e zaterdag van december komen ze allemaal weer bij elkaar bij De Kleine Man. Een andere bekende oud-bewoner van de Hoogstraat is Tonnie Kremers, elk jaar één van de geliefde animators, met onder andere een pubquiz. Wim Bazelmans is onder meer bekend van zijn orkest uit die vroegere tijden: De Highstreet Boys. En hij draagt steeds muzikaal bij.
Sinds enige tijd is ook buur Sint Willibrordusstraat uit vroeger tijden vertegenwoordigd. Tot de afvaardiging daarvan behoorde vorig jaar onder meer ‘de zingende melkboer‘ Cor Vorstenbosch, met een schitterende en daverende zangpartij.
Het motto van de jaarlijkse reünie luidt overigens: ‘Tot het gaatje’.
En op zaterdag 10 december is het weer zover!