Logo veldhovensweekblad.nl


Frank van As wordt de nieuwe pastoor van Veldhoven.
Frank van As wordt de nieuwe pastoor van Veldhoven.

Pastoor Frank van As kijkt uit naar Veldhovense parochie

In de Christus Koningkerk aan de Kapelstraat-Zuid vindt komende zondag om 10.00 uur de officiële installatie plaats van Frank As (61) als pastoor van de Parochie Christus Koning, die heel Veldhoven en Meerhoven omvat.

VELDHOVEN - Tot 1 september was As pastoor in Sint-Michielsgestel. In diezelfde viering zal pater Jozef Aruldoss worden gepresenteerd als opvolger van pater Malaka die 1 september is teruggekeerd naar zijn geboorteland India. Pastoor As en pater Jozef vormen het nieuwe pastorale team van de parochie en zullen een nieuwe start maken op basis van de eerste vier jaren sinds de fusie.

Receptie

Tijdens de viering onder leiding van hulpbisschop Rob Mutsaerts zal de parochie haar dank uiten aan de deken van de regio Eindhoven, René Wilmink, die de afgelopen 2,5 jaar als waarnemend pastoor in Veldhoven is ingevallen, naast zijn vele werk voor de Eindhovense H. Jorisparochie. De gilden van Meerveldhoven zullen deze viering opluisteren. Na afloop is er een receptie in De Ligt, waar mensen persoonlijk kennis kunnen maken met het nieuwe team.

Van As ging a de middelbare school ben ik geneeskunde gaan studeren; na zijn militaire dienstplicht begonnen hij met de priesteropleiding, en door mgr. Ter Schure op 25 mei 1991 tot priester gewijd. "Als volkomen nieuw in de parochie wil ik op de eerste plaats kennis maken met de vrijwilligers. Zonder vrijwilligers kan een pastoor helemaal niets. Hoe kunnen we het vrijwilligersleger stimuleren en enthousiasmeren? Ik wil ik ook graag in contact komen met jonge gezinnen. Hoe kunnen we die bij elkaar brengen om samen sterk te staan in deze wereld? Het ouderenpastoraat is bijzonder belangrijk: er zijn veel vitale ouderen en er zijn ook veel ouderen die eenzaam zijn. Hoe kunnen we elkaar van dienst zijn, zodat het goed toeven is in Veldhoven? Het leven binnen de kerkmuren kun je niet loskoppelen van het leven buiten de kerkmuren. Het is eigenlijk heel simpel: een lichaam heeft twee longen. De kerk, als het Lichaam van Christus, heeft ook twee longen, de ene binnen de kerkmuren en de andere buiten de kerkmuren." Zijn komst naar Veldhoven hangt af van de huisvesting. "Zodra die gereed is, kom ik."

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox