Via de stimuleringsregeling kunnen inwoners maximaal 25.000 euro lenen voor isolatie in Veldhoven. FOTO: PixaBay.
Via de stimuleringsregeling kunnen inwoners maximaal 25.000 euro lenen voor isolatie in Veldhoven. FOTO: PixaBay.

Veldhoven stimuleert isolatie van woningen in de gemeente

Algemeen

Inwoners met een eigen (bestaande) woning in Veldhoven kunnen aanspraak maken op de stimuleringslening van de gemeente Veldhoven om hun huis te verduurzamen.

VELDHOVEN - De gemeente Veldhoven heeft op dit moment geen subsidie voor maatregelen voor verduurzaming, zoals isolatie, zonnepanelen, warmteterugwinning, een sedumdak of een zonneboiler. Wel stelt de gemeente 25.000 euro beschikbaar waarmee inwoners zelf hun woning kunnen isoleren of waarmee een isolatiebedrijf in Veldhoven kan worden ingeschakeld. Met deze stimuleringslening kunnen meerdere isolatiemaatregelen uit worden gevoerd, zoals spouwmuurisolatie en dakisolatie.

Wie in aanmerking wil komen voor de lening dient aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo moet men in Veldhoven woonachtig zijn in een eigen huis die bestemd is voor permanente bewoning. De isolatiemaatregelen dienen gekocht te worden en de aanvrager moet meerderjarig en verblijfsgerechtigd te zijn. De stimuleringslening kan ook worden gebruikt om langer thuis te wonen of het laten opruimen van asbest. In dat geval bedraagt de maximale lening 35.000 euro.

Stimuleringslening aanvragen

Een stimuleringslening aanvragen gaat via de gemeente Veldhoven en kan alleen digitaal. Bij de aanvraag dient men een offerte bij te voegen van een isolatiebedrijf, alsmede een planning van de werkzaamheden. Indien de aanvraag samen met een partner wordt gedaan, zal ook een akkoordverklaring van deze partner benodigd zijn. In het geval dat de aanvraag vanuit een VVE wordt gedaan, zal er een kopie van de oprichtingsakte en een bestuursverklaring moeten worden bijgevoegd.

De gemeente Veldhoven heeft in totaal 2 miljoen euro beschikbaar voor de leningen. Is het bedrag op? Dan kunnen er geen nieuwe aanvragen meer worden gedaan. Wel lossen andere inwoners de leningen af, waardoor er uiteindelijk weer geld in de pot zal komen. Dit geldt wordt weer beschikbaar voor nieuwe leningen. De gemeente werkt voor de stimuleringslening samen met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). Bij deze organisatie wordt de lening afgesloten.

Afbeelding