Martin Drop: 'Ik ben het traject met open vizier ingestapt.' FOTO: Buddy Werkt!
Martin Drop: 'Ik ben het traject met open vizier ingestapt.' FOTO: Buddy Werkt!

‘Het is hard werken hoor, solliciteren’

Algemeen

Recruiter Marijella van der Klugt draagt al 5 rondes haar steentje bij aan Buddy Werkt, als buddy uit het bedrijfsleven. “Waarom ik me zo inzet voor Buddy Werkt? Ik ga op mijn 61e nog altijd uit van het positieve en van de gedachte ‘de aanhouder wint’.”

EINDHOVEN - “De kandidaat moet het zelf doen”, zegt Van der Klugt. “Ik geef alleen maar tips: ik kijk mee naar het cv, geef advies over persoonlijke verzorging en over het slim gebruiken van LinkedIn.”

Netwerken

In de huidige arbeidsmarkt liggen op dit moment de banen voor het oprapen liggen, ook voor de 50-plusser. Wat is dan een toegevoegde waarde als buddy? “Soms hebben kandidaten nooit geleerd om te solliciteren. Netwerken is voor hen heel spannend. Mijn kracht als buddy is 2-ledig: ik stel mijn zakelijke netwerk open voor mijn kandidaat. De kandidaat kan hierdoor sneller op gesprek en sollicitatie-ervaring opdoen. Uit onzekerheid onderneemt de kandidaat vaak weinig uit zichzelf. Daarom stimuleer ik de kandidaat continu om op onderzoek uit te gaan. Het is hard werken hoor, solliciteren.”

Veilig gevoel

De 58-jarige Martin Drop voelt zich zeer op waarde geschat binnen ‘zijn’ groep van Buddy Werkt. Drop: “Je wordt er niet verlaagd tot ‘werkzoekende’, nee, we worden allemaal voor vol aangezien. Dat geeft direct zelfvertrouwen en een veilig gevoel. Ik ben het traject met open vizier ingestapt. Als je een uitkering hebt, is weer aan het werk gaan de betere optie, ook financieel. Met mijn elektronica-achtergrond en werkervaring in de telecombranche ben ik gekoppeld aan Marijella. Zij heeft daarop haar netwerk voor me open gesteld en zo kon ik al snel op de koffie bij een glasvezelbedrijf. Daar ben ik gestart als projectondersteuner.

“Mijn grootste inzicht door Buddy Werkt? Met name de coachingsgesprekken hebben veel opgeleverd. Ik vond het een aangenaam traject. Het is ook gezellig. Het is een soort lotgenotenclubje, maar dan positief. Het schept een band.”

Rond de 50-plus en op zoek naar werk? Steviger in je schoenen staan bij het solliciteren? 11 oktober start de 8e ronde van Buddy Werkt! Voor meer info of direct aanmelden:

buddywerkt.nl/buddy-nodig

Nieuwe ronde

‘Sneller op gesprek en ervaringen opdoen’

Van de redactie