Scouting Were-Di bestaat 65 jaar. Hoera! Zie ook de vernieuwde website scouting-weredi.nl. FOTO: Scouting Were-Di.
Scouting Were-Di bestaat 65 jaar. Hoera! Zie ook de vernieuwde website scouting-weredi.nl. FOTO: Scouting Were-Di.

Scouting Were-Di bestaat 65 jaar

Algemeen

Is er iets te vieren? Jazeker, Scouting Were-Di uit Veldhoven is jarig! De groep bestaat 65 jaar.

VELDHOVEN - Scouting Were-Di is opgericht in 1957, toen nog als meisjesgroep Margaretha Sinclair en jongensgroep Sint Jeroen. 10 jaar laten zijn deze groepen samengevoegd en inmiddels gaat de groep al 55 jaar gemengd door het leven onder de naam Scouting Were-Di. 

Al 65 jaar verzorgen vrijwilligers ieder weekend uitdagende activiteiten voor Veldhovense meiden en jongens. Inmiddels is de 2e helft van het jubileumjaar aangebroken: het nieuwe Scoutingseizoen is gestart op zaterdag 10 september met een openingsdag met de hele groep. Vanaf nu is het weer ieder weekend tijd voor avontuur bij alle leeftijdsgroepen. Dat kunnen echte outdooractiviteiten zijn zoals een speurtocht lopen, hutten bouwen of koken op een kampvuur, maar ook spelletjes doen en op kamp gaan staan op het programma.
Voor de toekomst hoopt Scouting Were-Di er nog 65 jaar aan vast te plakken. “We zijn heel trots dat we al 65 jaar lang kinderen en jongeren een uitdagende vrijetijdsbesteding mogen bieden en we zijn van plan om hier nog heel lang mee door te gaan”, aldus groepsvoorzitter Gert de Ruijgt. “Bij ons zijn kinderen lekker buiten bezig, ze leren allerlei nieuwe vaardigheden en werken samen. Maar vooral maken ze veel plezier met elkaar.”