Deelscooters/-fietsen worden overal achtergelaten. FOTO: Peter Saris.
Deelscooters/-fietsen worden overal achtergelaten. FOTO: Peter Saris.

VVD stelt vragen over deelscooters/-fietsen

Algemeen

Peter Saris van de Veldhovense VVD stelt in een brief het College van B&W vragen over deelscooters in Veldhoven.

VELDHOVEN - Saris schrijft: ‘De elektrische deelscooters en -fietsen worden goed gebruikt. In het Veldhovense straatbeeld zie je ze steeds vaker. De populariteit van de dienst zorgt ervoor dat de scooters overal worden achtergelaten. (...). Dit is een actueel probleem en daarom willen wij daar vragen over stellen:

1) In veel steden geven de deelscooters overlast en veroorzaken ze gevaarlijke situaties. Het lijkt er op dat meldingen over foutparkeren van de deelscooters/-fietsen het meest aan de orde zijn. Hoeveel overlastmeldingen over deze tweewielers heeft de gemeente Veldhoven dit jaar ontvangen?

2) In de gemeente Tilburg was de overlast zo groot dat daar maatregelen zijn genomen. Het aantal scooters is gehalveerd en de gemeente heeft strenge eisen opgelegd aan de aanbieders. Ook de gemeente Eindhoven kent al geruime tijd strenge regels. Is het College bekend met de concrete en doeltreffende manier waarop andere gemeenten de overlast aanpakken?

3) Is het College zich bewust van de overlast en het gevaar die de deelscooters en -fietsen geven? Zo ja, is het College bereid ook in Veldhoven overlastverminderende maatregelen te treffen?

Ik kijk uit naar de antwoorden!’

Is getekend,
Peter Saris.