Parachutisten staan klaar om uit het transportvliegtuig te springen.. FOTO: Ministerie van Defensie, Gregory Fréni.
Parachutisten staan klaar om uit het transportvliegtuig te springen.. FOTO: Ministerie van Defensie, Gregory Fréni.

Airborne oefening Falcon Leap en herdenking Market Garden

Algemeen

MEERHOVEN/VELDHOVEN - Van maandag 5 tot en met vrijdag 16 september wordt vanaf vliegbasis Eindhoven de internationale airborne oefening Falcon Leap gehouden. De oefening wordt georganiseerd door 11 Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht. De transportvliegtuigen van het 336 squadron van vliegbasis Eindhoven verzorgen samen met internationale partners voor het luchttransport. Op zaterdag 17 september neemt een aantal toestellen deel aan de herdenking van Operatie Market Garden op de Ginkelse Heide bij Ede. 

Lees verder op pagina 3, onder Kortjes.

Doorlees van voorpagina

Airborne oefening

Tijdens de vluchten naar de oefenlocaties vliegen de toestellen op een lage hoogte en zijn daarom zichtbaar en hoorbaar. Voor deze oefening wordt niet na 23.00 uur gevlogen.
In de eerste week van de oefening wordt het droppen van vracht (CDS-drops) geoefend boven Marnewaard en boven locaties in België. De tweede week staat in het teken van het droppen van parachutisten. De parachutisten landen op diverse locaties in Nederland en België.
Alle vliegtuigen vertrekken vanaf vliegbasis Eindhoven waar ze ook weer landen. Voor de veiligheid van de toeschouwers en de parachutisten, worden de exacte tijden van de parachutesprongen niet vrijgegeven.
Voor meer informatie en/of het maken van een melding over overlast, zie

defensie.nl/onderwerpen/vliegbewegingen

FOTO: Ministerie van Defensie, Gregory Fréni.