Logo veldhovensweekblad.nl


“Zeg maar gewoon Jos…” (Foto Theo van Sambeek)
“Zeg maar gewoon Jos…” (Foto Theo van Sambeek)

'Het is gezellig bij Henry en Susanne'

Naam?
"Mijn naam is Jos. Zeg maar gewoon Jos…"

Geboortedatum?
"Op 11 september 1945 ben ik geboren."

Woont in Veldhoven in:
"Ik woon in de Oranjebuurt in Zeelst."

Wat is jouw favoriete plekje in Veldhoven?
"Mijn favoriete plekje is lunchcafé Crème de la Crème in het Citycentrum."

Waarom is dit voor jou jouw favoriete plekje?
"Ik kom hier heel graag en het is gezellig bij Henry en Susanne. Ik kan met iedereen goed opschieten en soms doe ik klusjes. Vroeger ben ik loodgieter geweest, maar ik hoef niet meer te werken nu ik 72 ben, natuurlijk. Maar ik help graag, dus ook als er een parasol kapot is bijvoorbeeld. Meestal zit ik binnen, hier achterin de hoek, of bijvoorbeeld aan de hoge tafel, daar bij die geldboom. Ik hoef niet zo nodig op het terras te zitten, want ik ben al heel veel buiten. Soms vraag ik een meiske dat hier werkt of ze een kaartje wil schrijven, ze kan zó mooi schrijven, hè?! Dan haal ik het kaartje even bij de Bruna. Of ik neem ook weleens mijn tablet mee. Die heb ik eens gewonnen met de Postcodeloterij. We zijn toen met veel inwoners uit Zeelst naar Linda de Mol geweest. Dat was heel leuk!"

Kom je hier vaak?
"Nou, gemiddeld ben ik hier tussen de één en drie maal per week. Dat ligt eraan wat ik allemaal te doen heb. Ik sta om 6.00 uur op en klus ook bij mensen thuis. Ook doe ik al 35 jaar aan bowlen en ik heb leren koken bij leerlingen van het Summa College."

Neem je ook weleens iemand naar deze plek en hoe reageert die dan daarop?
"Nee, heel toevallig heb ik vandaag vrienden meegenomen, maar meestal ben ik hier alleen."

Wil je zelf nog iets kwijt over jouw favoriete plek?
"Ze weten precies wat mijn favoriete drankje is. Eigenlijk koffie Crème de la Crème, lekker met veel slagroom! Dan roep ik: "Suus, kom eens!" en zij weet dan precies dat ik een likeurtje en 'een watertje' wil. Maar ja….suiker, hè! Als het van de dokter mag, dan mag het. En anders drink ik iets fris. Ze houden me hier goed in de gaten, hoor!"

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox