Geen burenavonden meer bij ASML, maar wel Open Huis. FOTO: ASML.
Geen burenavonden meer bij ASML, maar wel Open Huis. FOTO: ASML.

Open Huis bij ASML in Veldhoven

Algemeen

Vóór de Corona-pandemie verzorgt ASML ieder jaar een Burenavond zodat inwoners van Veldhoven een kijkje kunnen nemen op de ASML campus. Helaas is het de afgelopen 2 jaar niet mogelijk geweest om deze bijeenkomsten te houden. ASML heeft de Burenavonden gemist en daarom gaat de chipsmachinefabrikant weer van start na de zomer, met een nieuwe naam het Open Huis.

VELDHOVEN - Altijd al nieuwsgierig geweest hoe ASML er van binnen uitziet en wat er precies gebeurt op de campus? Dit jaar wordt het groter opgezet en alle inwoners uit de Brainport-regio kunnen zich aanmelden. Op donderdagavond 15, zaterdagochtend 17 en dinsdagavond 20 september opent ASML de deuren voor alle bewoners uit Brainport Eindhoven, inclusief Veldhovenaren. Op dinsdagavond 13 september organiseert ASML een speciale avond voor de inwoners van Veldhoven. De minimum leeftijd voor deelname is 14 jaar en deze avond is niet bedoeld voor ASML medewerkers.

Er worden, net als voorgaande jaren, lezingen, rondleidingen en activiteiten gehouden. ASML licht dan toekomstige bouwplannen toe en de aanwezigen krijgen ruim de gelegenheid om met het bedrijf in gesprek te gaan. Ook kunnen bezoekers een kijkje nemen op 19e verdieping om te genieten van het mooie uitzicht over Veldhoven. Als afsluiter is er een borrel met live muziek.