Bij slecht weer wordt de wedstrijd verplaatst naar de vroege(re) middaguren. Meer informatie via Café d'n Olie fant, telefoonnummer (040) 254.22.92. Illustratie: PixaBay.
Bij slecht weer wordt de wedstrijd verplaatst naar de vroege(re) middaguren. Meer informatie via Café d'n Olie fant, telefoonnummer (040) 254.22.92. Illustratie: PixaBay.

Zondag weer gratis vliegeren!

Algemeen

Voor de 75e keer wordt tijdens de kermis in Veldhoven dorp op zondag 10 juli het gratis vliegerfestijn gehouden voor de schoolgaande jeugd van Veldhoven.

VELDHOVEN - Let op, dit jaar is het vliegeren weer op zondag omdat de schoolvakanties dan nog niet zijn begonnen. De kinderen kunnen gratis meedoen en evenals voorgaande jaren worden weer veel vaders -  en ook opa’s natuurlijk - verwacht die de kinderen helpen bij dat, wat ze vroeger zelf kwamen doen, vliegeren en altijd een prijs mee naar huis nemen. 

Er zijn punten te verdienen voor het hoog staan, het ver staan met extra punten voor het mooi staan én voor de zelfgemaakte vliegers. Alle punten worden opgeteld en dat levert een winnaar/winnares op die als eerste een prijs mag uitzoeken en een grote beker in ontvangst mag nemen. Sinds een aantal jaren is er ook een beker voor de mooiste zelfgemaakte vlieger. 

De inschrijving is zondag 10 juli tussen 09.00 en 10.30 uur in Café d’n Olie fant, gelegen aan de Kromstraat 29 te Veldhoven. Het strijdtoneel is zoals altijd op het Jongelingsveld aan de Europalaan. De deelname is gratis en voor iedereen is er wel een prijsje. Gezien het 75-jarig bestaan van de vliegerwedstrijd, is er voor iedere deelnemer een extra traktatie. Het is niet de bedoeling dat stuntvliegers aan de wedstrijd deelnemen. De prijsuitreiking is tussen 12.30 en 13.00 uur in Café d’n Olie fant.

Het Vliegercomité