Na de workshop kunnen kinderen thuis verder programmeren met het gratis programma Scratch. FOTO: Klaus Vedfelt.
Na de workshop kunnen kinderen thuis verder programmeren met het gratis programma Scratch. FOTO: Klaus Vedfelt. Klaus Vedfelt

Bibliotheek Veldhoven, dé plek om wijzer te worden!

Algemeen

Activiteiten en nieuws van de Bibliotheek Veldhoven:

Games programmeren met Scratch

BIEB - Nynke Wesseling leert kinderen hoe het programma Scratch werkt. Om bijvoorbeeld een computerspelletje zelf te programmeren. Scratch is een gratis programma en kan na de workshop thuis verder geprogrammeerd worden. De workshop is geschikt voor 10- t/m 12-jarigen. Workshopleidster Nynke Wesseling: “Zowel kinderen als volwassenen kan ik op een creatieve manier nieuwe technische dingen leren, op een geduldige manier en in duidelijke taal.”

Woensdag 1 juni, 15.00 - 16.30 uur. Entree 5 euro. Meer info en aanmelden:

www.bibliotheekveldhoven.nl/scratch

Voorleesmiddag: Fantasie

BIEB - Martijn van de bieb leest voor uit boeken over grappige fantasiedieren. Na het voorlezen gaan kinderen zelf een gek dier ontwerpen. Vooral leuk voor kinderen van 4 tot 9 jaar.

Woensdag 25 mei, 15.00 - 15.45 uur. Deelname gratis. Meer info en aanmelden:

www.bibliotheekveldhoven.nl/voorleesmiddag

Hemelvaartsdag: Bibliotheek gesloten

BIEB - Op donderdag 26 mei is de Bibliotheek Veldhoven gesloten in verband met Hemelvaart.

Bloeddruk meten 

BIEB - Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kunnen mensen onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf hun bloeddruk komen meten in de Bibliotheek Veldhoven. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.

Vrijdag 27 mei, 11.00 - 17.00 uur en zaterdag 28 mei, 11.00 - 15.00 uur. Deelname gratis, aanmelden niet nodig. 

www.bibliotheekveldhoven.nl/bloeddruk

Schrijfwedstrijd

BIEB - Iedereen die de bibliotheek bijzonder vindt en graag wil laten weten wat de bibliotheek voor hem of haar betekent, kan meedoen aan de schrijfwedstrijd van Bibliotheekblad. Met een verhaal, gedicht, column, songtekst of rap. De beste 15 inzendingen worden gebundeld in een boek. Inzendingen mogen maximaal 1.500 woorden tellen en dienen vóór maandag 1 augustus 2022 verstuurd te worden naar e-mailadres: schrijfwedstrijd@bibliotheekblad.nl.

www.bibliotheekveldhoven.nl/schrijfwedstrijd