De dj's Graat en Tempels gaan er echt 24 uur tegenaan om zo geld in te zamelen voor de Wensfiets. FOTO: Bert Jansen.
De dj's Graat en Tempels gaan er echt 24 uur tegenaan om zo geld in te zamelen voor de Wensfiets. FOTO: Bert Jansen.

DJ’s houden wensfiets op de weg

Algemeen

Veldhovenaren Eddy Graat en Noud Tempels hebben een benefiet opgezet. Ze staan vanaf donderdag 26 mei  24 uur als DJ in de kantine van Rood-Wit om geld in te zamelen voor de Veldhovense Wensfiets. 

VELDHOVEN - De heren hebben al langere tijd plannen om iets te gaan doen voor een goed doel. Tijdens een van de gesprekken daarover, komt naar voren dat het dan wél voor een lokaal goed doel moest zijn. Zo komen ze uiteindelijk terecht bij De Wensfiets, nadat ze hierover een stukje over hebben gelezen in het Veldhovens Weekblad.
De Wensfiets is een initiatief van Marjanne Smits en Monique Hageman; ze vervullen een laatste wens van een persoon met een fietstocht door Veldhoven en omgeving in de (pre-) terminale fase.

24 uur draaien

Inmiddels is alles geregeld en Eddy Graat en Noud Tempels gaan 24 uur lang plaatjes draaien vanuit de kantine van Rood-Wit. “Met een livestream verbinding zijn we te volgen op het internet,” zegt Tempels. “En in de nacht krijgen we ook uitzendtijd van Omroep Veldhoven.”
“Maar”, vult Graat aan, “het liefst hebben we dat mensen naar de kantine komen, want daar hebben we alles in huis om er echt een mooi en gezellig evenement van te maken.”
Via sponsoring hebben de beide heren koffie, thee, gebak, broodjes en bier gekregen waarvan de opbrengst geheel en alleen naar De Wensfiets gaat. Vrijwilligers houden de bar open en zorgen dat alles goed verloopt.

Veiling

Om wat extra geld op te halen zijn er ook een aantal fraaie houtsnijwerken gedoneerd die per opbod worden verkocht. “Er zijn onder andere een afbeelding van Roy Oberson, Elvis Presley maar ook van Max Verstappen. Unieke werken waarvan er per artiest telkens maar een bestaat. Verder staat er een collectebus en kan iedereen die wil tegen betaling een leuke plaat aanvragen.”
De kantine van Rood-Wit kent de gehele 24 uur een vrije en dus open inloop. “We zorgen voor een gevarieerd muziekaanbod... Dus kom gezellig een pilske pakken, lekker kletsen met goede muziek en zorg dat De Wensfiets kan blijven rijden.”

Boudje en hoedje

Lachend vertellen de heren Graat en Tempels dat ze al sinds hun jeugd achter de draaitafel staan. Graat: “Begonnen op camping Soerendonk als DJ-Hoedje, omdat ik altijd een lederen hoed droeg. Die naam heeft echter niet lang standgehouden.”
Noudje Boudje is ontstaan op een feestje waar Noud als DJ was ingehuurd. “Iemand maakte deze opmerking en hoppa, de naam was er”, lacht Tempels.

De 24 uurs-benefietactie start donderdag 26 mei om 14.00 uur en loopt af op vrijdag 27 mei om 14.00 uur. Marjanne Smits en Monique Hageman van de Wensfiets trappen het evenement af. Livestream via 

http://bit.do/benefietwensfiets

Van de redactie

‘Zorg dat
de Wensfiets
kan
blijven rijden’