"Nog steeds vind ik het eingenlijk soms best gek dat ze me betalen om dit te mogen doen", aldus Verena Verhoeven. FOTO: Bert Jansen.
"Nog steeds vind ik het eingenlijk soms best gek dat ze me betalen om dit te mogen doen", aldus Verena Verhoeven. FOTO: Bert Jansen.

Thuiswedstrijd voor musicalstar Pip

Algemeen

Verena Verhoeven heeft afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd met haar rol als Pip in de Sing-a-Long voorstelling Woezel & Pip. “Ik sta soms liever voor 1.500 onbekenden dan voor 3 bekenden. Maar de spanning viel nu heel erg mee, ook omdat we deze voorspelling al langer spelen en het er erg goed in zit. Toen we achter de coulissen constateerden dat het goed ging, zei ik meteen: Dat is Veldhoven, dat zijn leuke mensen”, lacht ze na afloop. “Ik heb al wel eens in de Schalm gestaan tijdens Klein Kunstje van het Sondervick College en had een kleine rol in de Veldhovense Revue. Dus de Schalm voelt voor mij echt aan als thuis. Het is net of ik de cast met mij mee naar huis neem... Dat maakt het extra leuk.”

VELDHOVEN - De dochter van Gert-Jan en Corry Verhoeven van Verhoeven Bakkerij is in Veldhoven geboren en getogen. Ze gaat met haar moeder van jongs af aan graag naar musicals. Ook toneel vindt ze leuk en vanaf groep 3 volgt ze dan ook toneellessen bij Art4U, later komen daar ook nog de zanglessen bij en dansen doet ze in eigenlijk ook al haar hele leven.

Willem Nijholt

Omdat ze graag toneel wil spelen, volgt ze een vooropleiding voor de toneelschool. Maar als daarna blijkt dat ze musical toch wel veel leuker vindt, stapt ze over naar de Willem Nijholt Academie. Vervolgens doet ze auditie voor de musicalopleiding bij Fontys Hoge School voor de Kunsten in Tilburg. Die rondt ze af in 2017 en ze gaat aan de slag in het musicalcircuit. Ze speelt al in een eerdere voorstelling van Woezel & Pip en in Pinokkio, De Kleine Zeemeermin, Peppa Pig en een voorstelling van Kikker. Ook heeft ze een rol in de bioscoopfilm van Fien en Teun.

Kinderdroom

‘Toen ik als kind naar Peter Pan ging kijken, dacht ik: Dit wil ik echt heel graag doen. Op het Sondervick College deed ik mee aan de schoolmusical en daarna ben ik musicallessen gaan volgen bij CKE. Toen ik daar werd gekozen voor een talentengroep dacht ik: Dan kan ik dus misschien iets. Tot dat moment leek het een kinderdroom. Toen ik werd aangenomen voor de Willem Nijholt Academie, dacht ik: Wie weet zit er wel iets in. Bij Fontys Hoge School voor de Kunsten, dacht ik helemaal: Wie weet lukt het echt. Omdat ik die opleiding altijd in de programmaboekjes zag staan.”

Heel bijzonder

En vervolgens tot slot: “Maar het blijft altijd de vraag of ze me wel willen. Nog steeds vind ik het eingenlijk soms best gek dat ze me betalen om dit te mogen doen. Laatst stonden we op de planken in het Parktheater. Daar zat ik vroeger zelf in de zaal. Als ik daar toen voor had mogen tekenen, had ik het direct gedaan. Heel bijzonder om daar op te mogen treden. Wat heel leuk was in De Schalm is dat er voor het eerst ook een vriendin met kinderen kwam kijken. Het grappige is, dat kinderen mij vaak helemaal niet zien. Ik bedien een handpop, maar zij zien alleen Pip, mij herkennen ze helemaal niet.”

Bianca Kuijpers

‘Dit wil ik
echt
heel
graag doen’

Bianca Kuijpers