De Tongelreep ligt er fraai bij. FOTO: IVN.
De Tongelreep ligt er fraai bij. FOTO: IVN.

Wandelen met IVN in de Genneper Parken

Algemeen

IVN Veldhoven Eindhoven Vessem heeft op zaterdag 21 mei een wandeling op het programma staan waarin de schoonheid van de Genneper Parken ruim aan bod komt. Wie mee wil lopen, is welkom.

VELDHOVEN - In het zuiden van Eindhoven worden twee stadswijken gescheiden door een groengebied dat tot ver het centrum van de stad binnendringt. Dit gebied, Genneper Parken, is van oorsprong een agrarisch beekdallandschap, gevormd door de Dommel en de Tongelreep. 

“We gaan een wandeling maken door dit mooie stukje stadsnatuur en kijken wat het voorjaar al boven de grond heeft getoverd. Het zal niet alleen een natuurwandeling zijn want ook cultuurhistorische weetjes komen aan bod net als het ecologische beheer van de landbouwgronden door de Genneper Hoeve. En we zullen het zeker hebben over de Dommel en de Tongelreep en het waterbeheer”, zo luidt de vooruitblik.

Door deze veelzijdigheid zijn de Genneper Parken een heel interessant wandelgebied. De wandeling op zaterdag 21 mei, onder begeleiding van gidsen van IVN Veldhoven Eindhoven Vessem, start om 10.00 uur bij de Genneper Watermolen, Genneperweg 143, 5644 RS Eindhoven. Rond 12.00 uur zijn de deelnemers weer op het startpunt terug. Bij de watermolen ligt een klein parkeerterrein met een aantal parkeerplaatsen en een fietsenstalling.