Foto van een repetitie van Cantare. FOTO: Kristy Fotografie.
Foto van een repetitie van Cantare. FOTO: Kristy Fotografie.

Koor Cantare zet lustrum luister bij met twee open repetities

Algemeen

Gemengd koor Cantare bestaat twintig jaar. Dit lustrum wordt gevierd met twee open repetities op maandag 16 en 30 mei van 14.00 tot 15.30 uur.

VELDHOVEN - Cantare repeteert in de grote zaal van de Veldhovense Muziekschool Art4you aan de Bossebaan. Met deze open repetities sluit het koor aan bij de landelijke actie ‘Zet je koor op de kaart’. Het koor hoopt vooral hoge sopranen en mannen te werven.

Zingen overdag

Cantare is twintig jaar geleden begonnen als een zanggroep voor mensen die graag zingen maar ‘s avonds liever niet meer de deur uit gaan. Het koor begon dan ook onder de naam ‘Zingen overdag’. Later veranderde dit in Cantare. Plezier in zingen staat bij de koorleden voorop. De circa veertig zangeressen en zangers staan onder leiding van dirigent Marja Bottenberg. De pianobegeleiding is in handen van Marco van Dulmen, beiden in dienst van muziekschool Art4You Veldhoven.

Het repertoire omvat voor elk wat wils; meerstemmige werken, canons, klassiek en pop, musicals en Engelse songs. Het koor doet jaarlijks mee aan het korenfestival tijdens Cityfest en verzorgt met name voor kerst enkele optredens. Onlangs trad een deel van het koor op tijdens een jubileumviering van de Veldhovense Regenboog Quilters. Zij hadden een mobile gemaakt met als thema: Veldhoven. Die werd aangeboden aan het comité Veldhoven 100. Cantare zong daar het ‘Veldhoven 100’ lied en een compilatie van enkele nummers uit het repertoire. De mobile is te bewonderen in de muziekschool.

Naast het zingen staat gezelligheid hoog in het vaandel. Cantare vierde het twintig jarig jubileum intern met een high tea. Elk lid bracht tien hapjes mee, zoet en hartig. Voor soep, koffie en thee werd gezorgd. Het werd een heel gezellige bijeenkomst waarbij de aanwezigen alle tijd hadden om bij te kletsen. De eerste repetitie na nieuwjaar begint met een gezellige ontmoeting. En aan het einde van het seizoen staat een gezellige bijeenkomst op het programma.

Zet je koor op de kaart is een actie van de Koninklijke Bond van Zang- en Oratoriumverenigingen in Nederland KBZON. Die heeft alle koren in Nederland uitgenodigd de deuren wijd open te zetten. Doel is de amateurkoorsector in de schijnwerpers te zetten. Art4U biedt volwassenen de gelegenheid om overdag in groepsverband meerstemmig te zingen in het seniorenkoor Cantare.

Zet je koor op de kaart

Van de redactie

Plezier in het zingen staat bij de koorleden voorop