Rayen Panday. FOTO: Jurriaan Hoefsmit.
Rayen Panday. FOTO: Jurriaan Hoefsmit.

Theater de Schalm, voor het allerleukste avondje uit!

Algemeen

VELDHOVEN - Wat is er allemaal in Theater de Schalm te zien?

Rayen Panday

De SCHALM - De aandacht die we zoeken is misschien niet helemaal de juiste en de aandacht die we krijgen al helemaal niet. Als we allemaal gelijk zijn, hoe bijzonder zijn we dan nog? Waarom verliezen we ons zo in bijzaken dat we de hoofdzaak vergeten? In de cabaretvoorstelling ‘Focus’ doet Rayen een poging om deze en andere grote levensvragen te beantwoorden. 

Donderdag 12 mei  om 20.15 uur.

Film: Madres Paralelas

DE SCHALM - Twee vrouwen, Janis (Penélope Cruz) en Ana (Milena Smit), bevallen tegelijkertijd in hetzelfde ziekenhuis. Beiden zijn alleenstaand en ongepland zwanger. Janis, van middelbare leeftijd, is blij, maar de jonge Ana is bang en onzeker. De weinige woorden die de vrouwen wisselen, vormen de basis voor en band die hun levens later een beslissende wending zal geven. 

Dinsdag 10 mei, om 20.00 uur.

The Elvis Concert 2022

DE SCHALM - The Elvis Concert brengt de muziek van Elvis Presley als geen ander. Met de unieke samenstelling van jonge topmuzikanten en mensen die daadwerkelijk met Elvis op het podium hebben gestaan, heeft The Elvis Concert inmiddels vele harten van duizenden muziekliefhebbers veroverd. The Elvis Concert brengt de hits van ‘The King’ live op het podium.

Dinsdag 10 mei, om 20.15 uur.

Film: King Richard

DE SCHALM - Met een duidelijk beeld van hun toekomst voor ogen en met behulp van onconventionele methodes is Richard vastbesloten om van Venus en Serena Williams, die opgroeien in de arme wijk Compton, wereldberoemde tennissterren te maken. Deze ontroerende film belicht hoe belangrijk familie, doorzettingsvermogen en onwrikbaar vertrouwen zijn om iets onmogelijks te bereiken. 

Woensdag 11 mei om 20.00 uur, dinsdag 17 mei, om 20.00 uur.

Mensen van Velhoven Live!

DE SCHALM - Theater de Schalm organiseert de 10e editie van Mensen van Veldhoven Live! Verschillende gastsprekers nemen plaats op het podium om op een inspirerende manier over hun passies en drijfveren te vertellen. De avond wordt gepresenteerd door Meike de Jong. Het evenement heeft een groot verbindend karakter voor Veldhoven en haar omgeving. 

Donderdag 12 mei, om 20.20 uur.

deschalm.com