De sokkenactie Ladies Circle vond veel weerklank.
De sokkenactie Ladies Circle vond veel weerklank.

Actie Hart voor Oekraïne is een ‘hartverwarmend succes’

Algemeen

Om de bevolking van Oekraïne een hart onder de riem te steken heeft Ladies’ Circle Nederland de Hart voor Oekraïne actie opgestart. Voor deze actie werden speciaal ontworpen sokken verkocht. Hiermee werd het totaalbedrag van 37.500 euro opgehaald. Met deze opbrengst wordt het Hulp Convooi in Duitsland gesteund, dat er voor zorgt dat het geld direct gaat naar daar waar het nodig is.

VELDHOVEN - “De reacties op ons initiatief waren hartverwarmend”, zegt Tosca Goes uit Veldhoven, van ladies Circle De Kempen. “Zo hebben we op een laagdrempelige manier iets kunnen betekenen voor mensen die het hard nodig hebben.”

In Nederland zijn er 74 Circles actief en vele van deze Circles zochten naar manieren om de mensen in Oekraïne te kunnen helpen en zetten zo diverse inzamelingsacties op in hun eigen regio. Ook landelijk was er sterk de behoefte om van betekenis te zijn en de krachten te bundelen. Zo werd binnen slechts een paar dagen tijd de Hart voor Oekraïne actie opgezet.

Het idee ontstond om sokken te gaan verkopen waarvan de opbrengst zou gaan naar het Hulp Convooi. Dit is een initiatief van alle clubs van de Round Table Family in Duitsland, waaronder Ladies’ Circle, Round Table, Agora, Tangent en 41Club.

Alle logistieke mogelijkheden zijn al op orde en zij hebben de juiste contacten om gericht te helpen. Zo gaat het geld rechtstreeks naar daar waar het hardste nodig is.

Voor het ontwerp van de sokken werd gebruik gemaakt van de harten uit het logo van Ladies’ Circle Nederland en de kleuren van de Oekraïense vlag. Een speciale webshop werd ingericht om de sokken te kunnen verkopen en tegelijkertijd werd aan alle Circles de oproep gedaan om de sokken ook aan hun eigen netwerk te verkopen. En aan die oproep werd massaal gehoor gegeven! Zo zijn er in totaal 3.723 paar sokken verkocht en kan er een bedrag van 37.500 overgemaakt worden naar het Hulp Convooi. Tosca Goes: “Een fantastisch resultaat.”

Ladies’ Circle is een serviceclub, een vereniging voor actieve betrokken vrouwen tot en met 45 jaar. Onder het motto van Vriendschap en Service zetten zij zich in voor diverse landelijke en regionale doelen. In Nederland zijn er in totaal 74 Circles actief met bijna 1.000 leden die verbonden worden door het hoofdbestuur. Ladies’ Circle is groeiende, ieder jaar komen er weer nieuwe leden en Circles bij.

Vriendschap en service

Van de redactie

‘Iets betekenen voor mensen
die het hard nodig hebben’