Goed nieuws... Na 2 jaar van afwezigheid is het op Koningsdag eindelijk weer zover: de Oranjemarkt Veldhoven in het CityCentrum op Koningsdag, woensdag 27 april. FOTO: Oranjemarkt Veldhoven.
Goed nieuws... Na 2 jaar van afwezigheid is het op Koningsdag eindelijk weer zover: de Oranjemarkt Veldhoven in het CityCentrum op Koningsdag, woensdag 27 april. FOTO: Oranjemarkt Veldhoven.

Oranjemarkt Veldhoven gaat dit jaar weer gewoon door!

Algemeen

Goed nieuws... Dat mag ook wel een keer. Goed nieuws dus dat na 2 jaar van afwezigheid het op Koningsdag eindelijk weer zover is: de Oranjemarkt Veldhoven in het CityCentrum op Koningsdag, woensdag 27 april. Een dag om stil te staan bij de koning en het koningshuis. En gratis toegankelijk evenement van, voor en door Veldhoven. Met een vrijmarkt voor kinderen en volwassenen. Gezellig en feestelijk. Zoals een Koningsdag moet zijn natuurlijk.

VELDHOVEN - Vanaf 10.00 uur start de vrijmarkt en natuurlijk kan iedereen weer spullen verkopen op een kleedje of in een marktkraam. Grondplaatsen zijn gratis, marktkramen zijn te huur en nog beperkt beschikbaar via de website van de Oranjemarkt Veldhoven.
In het CityCentrum zijn overigens bijna alle plaatsen (semi)overdekt, onder de luifels en in de CityPassage. Vanaf 08.00 uur is de CityPassage geopend en kan iedereen rustigjes aan al starten met het uitstallen van de spullen. Hoeveel aanbieders van spullen er in totaal zullen zijn, is niet precies te zeggen. Na2 jaar Corona-pandemie is de verwachting wel dat er dit jaar zeer veel aanbieders zullen zijn.

Overige activiteiten

Verschillende blaaskapellen en Veldhovense DJ’s zorgen voor de muziek, DéDé Dance en Cardo Dance Department geven spetterende optredens, de jeugdbrandweer is aanwezig, er is een ballonnenclown en kinderen kunnen worden geschminkt.
Omdat de voorbereidingstijd korter is geweest dan in voorgaande jaren, is er dit jaar helaas geen speciaal kinderplein in het Burgemeester Elsenpark. Ook staan er geen grote podia en barren op de pleinen. Maar er zijn voldoende leuke activiteiten om toch goed in de Koningsdag feeststemming te komen.

Uiteraard zijn de winkels en horecagelenheden geopend in het CityCentrum.

Tip: Lever een bijdrage aan het milieu en wees duurzaam; kom zoveel mogelijk met openbaar vervoer, te voet of op de fiets. En gooi afval in de daarvoor bestemde afvalkorven.

Kijk voor meer informatie over de Oranjemarkt en kraamhuur op de navolgende website:

www.oranjemarktveldhoven.nl

Meer informatie

Van de redactie

Winkels en
horeca
zijn open
op Koningsdag

Afbeelding