6e werk van Bamhartigheid: Bezoek de gevangenen. FOTO: PixaBay.
6e werk van Bamhartigheid: Bezoek de gevangenen. FOTO: PixaBay.

Februari maand van de Barmhartigheid

Algemeen

In de Immanuelkerk van Veldhoven is er in de maand februari een aansprekende en tegelijkertijd indringende ‘expositie’ over de ‘7 werken van Barmhartigheid’.

VELDHOVEN - De ‘7 werken van de Barmhartigheid’ staan vermeld in het Nieuwe Testament (Mattheus, 25). Het betreft 1. de hongerigen spijzen, 2. de dorstigen laven, 3. de naakten kleden, 4. vreemdelingen herbergen, 5. zieken bezoeken, 6. gevangenen bezoeken en 7. doden begraven. In de bedoelde ‘expositie’ in de Immanuelkerk vullen 7 schilderijen, 7 gedichten en 7 panelen de kerkzaal, waar overigens ook de muzikale theatervoorstelling ‘Alle 7 goed’ een verrassende update aanbrengt voor de dag van vandaag. In een aansluitende talkshow laat verhalenverteller Kees Posthumus samen met accordeonist Dirk Overbeek verschillende deskundigen aan het woord over barmhartigheid en hoe je dat moet doen. Want lang niet iedereen wordt even enthousiast bij het voorstel vreemdelingen te herbergen, anders was ons asielbeleid wel humaner. Wie de hongerigen gaat voeden, moet rekening houden met diverse diëten. Weleens een gevangene bezocht? En het is nog maar de vraag of naturisten wel zo blij zijn met de opdracht de naakten te kleden. Dilemma’s...
Bezoekers van de voorstelling kunnen ook de tentoonstelling bekijken, vr. 4 feb. om 15.00 uur. Aanmelden vóór ma. 31 jan.: donkers.linde@planet.nl.