Mariënne van Dongen (GBV) start een talkshow, samen met Marionne van Dongen (CDA), maandag 24 januari, 20.30 uur. FOTO: Stock
Mariënne van Dongen (GBV) start een talkshow, samen met Marionne van Dongen (CDA), maandag 24 januari, 20.30 uur. FOTO: Stock

Talkshow Van Dongen en Van Dongen

Algemeen

Veldhovens wethouder/lijsttrekker Mariënne van Dongen (GBV) en CDA-raadslid/-lijsttrekker Marionne van Dongen starten maandag 24 januari met een 6-delige talkshow, Van Dongen en Van Dongen slaan alarm getiteld. Deze is te zien via de website van Theater de Schalm en via FaceBook. 

VELDHOVEN - Presentatrice is Anne-Marie Fokkens. Samen met de Veldhovense politici, ontvangt zij per aflevering 2 gasten waarvan de activiteiten ‘op het snijvlak van het dagelijks leven en de lokale politiek’ liggen. Voorop staat daarbij dat de gasten vrouwen moeten zijn. Want volgens Van Dongen en Van Dongen moeten ‘vrouwen hun schroom overwinnen’. In een interview met het ED geeft huidig CDA-lijsttrekker Van Dongen aan waarom: “We dachten: waarom niet? Het zijn al zo vaak de mannen die je hoort en ziet, dat willen we graag doorbreken.”

Reacties uit de Veldhovense politiek zijn niet onverdeeld positief. Het merendeel ziet het als een verkiezingstruc. Beide dames ontkennen dit in het zojuist al aangehaalde interview in het ED: “We willen hiermee juist mensen via de inhoud bij de thema’s betrekken die in Veldhoven spelen. Een grote gemeente met complexe problematiek verdient een professioneel gemeentebestuur. En waar gaat dat bestuur nu eigenlijk over? Er gaat jaarlijks ruim 140 miljoen euro maatschappelijk geld door de begroting heen, dat is niet niks.”