18 januari opent het DementieCafé online de deuren. FOTO: Stock.
18 januari opent het DementieCafé online de deuren. FOTO: Stock. Foto:

Lockdown: ‘We gaan nu dus echt online!’

Algemeen

De lockdown maakt dat mensen manieren zoeken om toch bijeen te komen. Dat geldt ook voor het DementieCafé. Daarvan gaan de virtuele deuren op dinsdag 18 januari open.

VELDHOVEN - Ouderenadviseur Patricia Kohlen: “Gezien de huidige beperkende Corona-maatregelen corona, hebben we besloten dat we een opname gaan maken voor het DementieCafé en deze uitzenden op dinsdag 18 januari. We willen een oproep doen aan alle inwoners van Veldhoven om vragen die ze hebben over ondersteuningsmogelijkheden van het Steunpunt Mantelzorg in te dienen voor dinsdag 11 januari, zodat deze ook meegenomen kunnen worden in de opname.”

Het thema van het DementieCafé op dinsdag 18 januari is overigens mantelzorg en de vele verschillende ondersteuningsmogelijkheden. Het Steunpunt Mantelzorg is erop gericht om ondersteuning te bieden aan mantelzorgers, familieleden, buren, kennissen en anderen rondom degene voor wie ze zorgen.

Welke vragen zou u willen stellen aan het Steunpunt Mantelzorg? Waarover wilt u meer weten? Stuur uw vragen per e-mail naar onderstaand e-mailadres en de vragen worden besproken in de online uitzending 

h.bergmans@swove.nl

De 4 Brabantse waterschappen en de provincie Noord-Brabant willen intensiever, sneller en flexibeler aan de slag met water en natuur in Brabant. 

VELDHOVEN/DENBOSCH - Er moet veel gebeuren om sloten, beken en bodem beter bestand te maken voor natte én droge tijden. Hoe waterschappen en provincie dit de komende 6 jaar samen gaan doen, staat in nieuwe maatwerkovereenkomsten. Per stroomgebied in Brabant zijn maatwerkafspraken gemaakt tussen provincie en het betreffende waterschap over doelen, ambities en de werkwijze.

Inhoud overeenkomsten

De afspraken gaan onder meer over:
- Watersysteemherstel, waaronder beek- en kreekherstel en stijging van de grondwaterstanden;
- Natte natuurparels en Natura 2000-gebieden;
- Het realiseren van natuurnetwerken, ecologische verbindingszones en natuurvriendelijke oevers.

Maar ook mogelijkheden voor vismigratie, het klimaatbestendiger maken en een vitale bodem krijgen aandacht.
In de aanpak gaan partijen per gebied heel gericht aan de slag met bovenstaande ambities, in samenspraak met partners in de gebieden. Én met een integrale blik. Dat betekent dat in het gebiedsproces ook andere relevante opgaven worden opgepakt, zoals voor landbouw- en energietransitie.