Tatiana Bastiaanse, directrice basisschool Zeelsterhof, ontvangt de gift van Kringloop de Kempen uit handen van Ton Dietvorst, bestemd voor het vergroenen van het schoolplein. FOTO: Kringloop de Kempen
Tatiana Bastiaanse, directrice basisschool Zeelsterhof, ontvangt de gift van Kringloop de Kempen uit handen van Ton Dietvorst, bestemd voor het vergroenen van het schoolplein. FOTO: Kringloop de Kempen

Kringloop de Kempen schenkt 10.000 euro aan goede doelen

Algemeen

10.000 euro is door Kringloop de Kempen verdeeld onder een selectie van lokale goede doelen uit Veldhoven, Bergeijk en Waalre, het werkgebied van Kringloop de Kempen. 

VELDHOVEN - In Veldhoven kregen de volgende goede doelen een bedrag overhandigd: 

- Het Ronald McDonald-huis in Veldhoven,
- De Voedselbank Veldhoven,
- Het Vluchtelingenwerk in Veldhoven,
- GoClean Veldhoven,
- Vergroening van het schoolplein Zeelsterhof Veldhoven.

Veilingspullen welkom

Het geldbedrag van 10.000 euro is de som van de opbrengst van een goede-doelen-veiling van Kringloop de Kempen, plus aanvulling door Kringloop de Kempen. “De veiling heeft een mooi bedrag opgeleverd voor het goede doel. Dit is mogelijk gemaakt door de gunners, die ons bijzondere spullen ter beschikking stellen, de kopers, die de spullen een tweede leven gunnen, en de vele vrijwilligers achter de schermen”, aldus bedrijfsleider Ton Dietvorst. Hij laat doorschemeren dat nieuwe veiling-waardige spullen al heel welkom zijn. De veiling van volgend jaar zal waarschijnlijk al in het voorjaar worden georganiseerd, waardoor er minder tijd is om alle veiling spullen te verzamelen.

Geen winstoogmerk

Stichting Kringloop de Kempen schenkt al vele jaren aan lokale goede doelen. En ‘lokaal’ betekent in de gemeenten van de vestigingsplaatsen: Veldhoven, Bergeijk en Waalre. 

“Als stichting hebben wij geen winstoogmerk. Wat er verdiend wordt, gaat terug de organisatie in of wordt geschonken aan een goed doel”, legt Dietvorst uit.
“Zo kunnen we nog meer mensen een steuntje in de rug geven en ervoor zorgen dat ze meedoen.”

Missie 

De missie van Stichting Kringloop de Kempen is werkzaamheden te verrichten die bijdragen aan het welzijn van mens en milieu. Kringloop de Kempen is in 2000 in Veldhoven gestart, in 2015 in Bergeijk en in 2017 in Waalre.

 

Door de lockdown zijn alle vestigingen gesloten tot 14 januari 2022. De afgiftestations voor kleine spullen in Bergeijk en Waalre zijn tot 10 januari gesloten. Maar het afgiftestation in Veldhoven is beperkt open. (maandag t/m donderdag van 9.00-16.30 uur) Ook blijft de ophaaldienst actief en worden de kledingcontainers in de gemeente Bergeijk en Waalre gewoon geleegd.

Kringloop Veldhoven, Bergeijk en Waalre

Van de redactie

Januari 2022 opent een 4e vestiging in Eersel

Afbeelding