Door het inleveren van gebruikt frituurvet, wordt Scouting Were-Di financieel een handje geholpen. FOTO: Were Di.
Door het inleveren van gebruikt frituurvet, wordt Scouting Were-Di financieel een handje geholpen. FOTO: Were Di.

Scouting Were-Di zamelt oud en gebruikt frituurvet in

Algemeen

Met Oud en Nieuw oliebollen bakken of iedere vrijdag frietjes eten, goed zijn voor het milieu én de lokale Scouting financieel steunen? Dat kan sinds kort dankzij Scouting Were-Di: zij zijn begonnen met het inzamelen van gebruikt frituurvet en olie. 

VELDHOVEN - “Frituurvet is een waardevolle grondstof voor bijvoorbeeld biobrandstof”, vertelt Anniek Nederpel, bestuurslid bij de Veldhovense Scoutinggroep. “Daarom krijgen wij van Green Oil Recycling een vergoeding voor het inzamelen ervan. Dat levert ons een mooie extra financiële bijdrage, die we goed kunnen gebruiken om uitdagende buitenactiviteiten te organiseren voor de Veldhovense jeugd.”

Hoe het werkt

Inleveren is simpel. Giet het afgekoelde frituurvet terug in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Sluit de fles goed af en breng deze op zaterdagen tussen 10.00 en 17.00 (muv zaterdag 25 december en 1 januari) naar Scouting Were-Di op de Zittard 30 in Veldhoven. Voor de grote gele poort staat een container waar frituurvet (zowel vast als vloeibaar), frituurolie of andere plantaardige oliën in een goed afgesloten verpakking ingeleverd kunnen worden.

Wat zijn de voordelen?

Door het inleveren van gebruikt frituurvet, wordt Scouting Were-Di financieel een handje geholpen. De groep krijgt een vergoeding voor iedere volle container.
Bovendien doneert het inzamelbedrijf Green Oil Recycling per volle kliko 10% van de waarde aan een goed doel. Daarnaast draag je bij aan een schoner milieu, aangezien het frituurvet een tweede leven krijgt als biobrandstof. 100 liter frituurvet recyclen staat gelijk aan een CO2-besparing van 235 gereden kilometers!
Ook wordt met het inzamelen van gebruikt frituurvet voorkomen dat het in het riool belandt, wat overigens zeer schadelijk is voor het riool en het milieu.

Tijd voor avontuur

Met het geld organiseert Scouting Were-Di activiteiten voor meiden en jongens in Veldhoven. “Onze vrijwilligers zorgen iedere week volop voor avontuur voor de kinderen”, legt Anniek uit. “De opbrengst van het frituurvet kunnen we dan ook goed gebruiken: voor spelmaterialen, onderhoud van ons gebouw en natuurlijk een lekkere marshmallow op het kampvuur!”

Scouting Were-Di is iedere zaterdag van 10.00 tot 17.00 (muv zaterdag 25 december en 1 januari) beschikbaar voor het inleveren van gebruikt frituurvet. Afspraak maken voor een andere dag? Dat kan via

communicatie@scouting-weredi.nl