Theo Hendriks bouwt hij al 28 jaar een kerstdorp in de etalage van de zaak om gezelligheid en sfeer te creéren tijdens de wintermaanden. FOTO: Familie.
Theo Hendriks bouwt hij al 28 jaar een kerstdorp in de etalage van de zaak om gezelligheid en sfeer te creéren tijdens de wintermaanden. FOTO: Familie.

Het mooiste kerstdorp van en in Veldhoven

Algemeen

Wie door de Burgemeester Van Hoofflaan loopt, zal zeker bij nummer 169 even stil staan. Niet voor een schoonheids- of gezondheidsbehandeling, maar om te genieten van het kerstdorp in de etalage. Al 28 jaar bouwt Theo Hendriks samen met zijn Lianne een schitterend kerstdorp.

VELDHOVEN - Theo Hendriks noemt het een uit de hand gelopen hobby. Zoals gezegd, bouwt hij al 28 jaar een kerst-/winterdorp in de etalage van de zaak om gezelligheid en sfeer te creéren tijdens de wintermaanden. 

Ieder jaar wordt de creatie wel iets uitgebreid. Het is begonnen met een kerstdorp op een klein stukje vensterbank... Inmiddels worden extra tafels en kunstige stellages erbij gebruikt door de uitbreiding met wintersportsfeer in de vorm van skipistes en liften. Overal waar de stilstaande voorbijganger kijkt beweegt wel iets - skilift, ijsbaan, draaimolen en nog meer - of branden er lichtjes.
De voorbereiding en het opbouwen van het schitterende kerstdorp in de etalage van L-Santé Beauty & Health Centre kost Hendriks een week of 3. Vaak is hij dan nog tot in de late uurtjes bezig. Er wordt elk jaar naar de kerstetalage gevraagd door klanten en bekenden en het wordt op prijs gesteld - dit is dan ook zijn motivatie.