Kringloop de Kempen start in 2000 met een vestiging in Veldhoven, in 2015  in Bergeijk en in 2017 in Waalre. FOTO: Kringloop.
Kringloop de Kempen start in 2000 met een vestiging in Veldhoven, in 2015 in Bergeijk en in 2017 in Waalre. FOTO: Kringloop.

Kringloop opent ook winkel in Eersel

Algemeen

Stichting Kringloop de Kempen opent maandag 17 januari een nieuwe kringloopwinkel aan de Lindestraat 49 te Eersel (het voormalige Aldi-pand). Eersels wethouder Beex van duurzaamheid en milieu zal om 10:00u de officiële opening verrichten. 

VELDHOVEN/EERSEL - “Er is duidelijk behoefte aan een kringlooporganisatie in Eersel”, aldus bedrijfsleider Ton Dietvorst. “We zien in onze huidige vestigingen steeds meer klanten en aanbod van spullen uit Eersel.” 

Uitbreiding met een 4e vestiging in de Kempengemeenten past precies in de ambitie van Kringloop de Kempen, die al vestigingen heeft in Veldhoven, Bergeijk en Waalre. Omdat deze kringlooporganisatie met name draait op de inzet van vele vrijwilligers, is zij voor de nieuwe vestiging nog op zoek naar enthousiaste mensen die het kringloopbedrijf een warm hart toedragen. Bij interesse kan contact opgenomen worden via onderstaand telefoonnummer of loop gewoon even binnen in het nieuwe pand.

De missie van Stichting Kringloop de Kempen is werkzaamheden te verrichten die bijdragen aan het welzijn van mens en milieu. Als stichting heeft ze geen winstoogmerk. Wat er verdiend wordt, gaat terug de organisatie in of wordt geschonken aan een goed doel. Zo krijgen nog meer mensen een steuntje in de rug en een plek in de samenleving.

ving. Kringloop de Kempen is in 2000 gestart met een vestiging in Veldhoven. In 2015 is er een winkel in Bergeijk en in 2017 een winkel in Waalre aan toegevoegd. Begin 2022 wordt er een winkel in Eersel geopend. Er zijn wekelijks zo’n 180 mensen in de weer om het Circulair ambachtscentrum en de 3 huidige kringloopwinkels te laten draaien. Deze groep bestaat uit: vrijwilligers en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt (o.a. via Ergon, Severinus en gemeenten) onder leiding van een aantal betaalde krachten. Jaarlijks wordt er ca. 900.000 kg spullen ingezameld, wat ongeveer gelijk staat een vermindering van 900 ton aan CO2-uitstoot. Van al die ingezamelde spullen krijgt 90% een verantwoorde herbestemming.

040 - 254 43 34