De mannen van La Bonne staan garant voor een schitterende avond met 'A Christmas Carol' in De Schalm, vrijdag 27 december. Check doorgang in verband met Corona. FOTO: LBE.
De mannen van La Bonne staan garant voor een schitterende avond met 'A Christmas Carol' in De Schalm, vrijdag 27 december. Check doorgang in verband met Corona. FOTO: LBE.

In aanloop naar kerst: La Bonne met ‘A Christmas Carol’

wo 1 dec 2021, 16:00 Algemeen

La Bonne Espérance, het Koninklijke mannenkoor uit Eindhoven, bestaat 150 jaar en pakt daarom groots uit. Samen met Philips’Toneel brengt het mannenkoor ‘A Christmas Carol’ tot leven op vrijdag 17 december 2021 in De Schalm, aanvang 20.15 uur. Of strooit Corona roet in het eten?

VELDHOVEN - Die avond brengt La Bonne, zoals het koor door liefhebbers altijd wordt genoemd, het wereldberoemde verhaal van Charles Dickens ten tonele. Het betreft de gierigaard Scrooge, die op kerstavond bezoek krijgt van 3 geesten. Deze 3 geesten doen hem uiteindelijk besluiten zijn leven drastisch te veranderen.

Verwend

Vrijdagavond 17 december wordt indrukwekkend in De Schalm. Visueel worden de bezoekers verwend door Philips’Toneel dat, met de ultieme medewerking van kleinkinderen van La Bonne Espérance-zangers, iets moois en bijzonders gaat neerzetten in passende decors. Enkelen van de zangers nemen zelfs actief deel aan de toneeluitvoering. Koninklijk mannenkoor La Bonne Espérance verzorgt uiteraard de muzikale begeleiding met passende liederen. Het geheel wordt in De Schalm slechts eenmalig op de planken gebracht. 

Koninklijk

Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance is een enthousiast mannenkoor met circa 70 leden uit Eindhoven en wijde omgeving. Het koor repeteert elke dinsdagavond 2,5 uur, en geeft jaarlijks diverse optredens. Het heeft een veelzijdig en veelomvattend repertoire, dat zich uitstrekt over een grote tijdspanne en over een breed veld van muziek als opera, spirituals, musicals, religieuze werken, evergreens, madrigalen. Het koor staat onder leiding van Math Dirks.
La Bonne Espérance is in 1953 onderscheiden met het predikaat Koninklijk, in 1956 gevolgd door het toekennen van de provinciale prijs voor Schone Kunsten. Het koor is In 2014 is het benoemd tot Immaterieel Erfgoed van de Stad Eindhoven en verkrijgt in 2015 de Culturele ANBI status.

La Bonne Espérance brengt ‘A Christmas Carol’ in samenwerking met Philips’Toneel. Het toneel staat onder leiding van regisseur Sara-Joan van der Kallen. Philips’Toneel staat voor leuke, uitdagende toneelstukken onder leiding van een professionele regisseur, toneelspel van goede kwaliteit, een eigen theater en gezelligheid. Kaartverkoop via website van De Schalm. Door Corona kan het zijn dat de voorstelling afgelast of uitgesteld wordt.

Philips’Toneel

Van de redactie

La Bonne Espérance heeft een veelzijdig repertoire

Afbeelding