Mariënne van Dongen-Lamers is lijsttrekker van GBV, de lokale politieke partij die onafgebroken in de gemeenteraad zit sinds 1966! FOTO: GBV
Mariënne van Dongen-Lamers is lijsttrekker van GBV, de lokale politieke partij die onafgebroken in de gemeenteraad zit sinds 1966! FOTO: GBV

Kandidatenlijst GBV definitief vastgesteld

Algemeen

De ledenvergadering van GBV heeft maandag 15 november de definitieve kandidatenlijst unaniem vastgesteld, waarmee de oudste lokale partij van Veldhoven  de komende gemeenteraadsverkiezingen in zal gaan.

VELDHOVEN - De lijsttrekker van de partij, huidig wethouder Mariënne van Dongen-Lamers, is tijdens de ledenvergadering van mei 2021 al als zodanig aangewezen. Nu zijn ook de overige 15 kandidaten op de lijst geplaatst door de GBV-leden.

Na de lijsttrekker komt huidig raadslid Youri van Oorschot (23 jaar) op plek 2. Niet in de laatste plaats omdat GBV continuatie en verjonging belangrijk vindt. Op de 3e plaats staat Hans van de Looij, huidig wethouder voor GBV en al sinds 1998 onafgebroken politiek actief. De 4e plek wordt ingenomen door Eric van Doren, huidig fractievoorzitter GBV. Op plaatsen 5, 6 en 7 staan de huidige raadsleden van GBV Jurre van der Velden, Pierre Bijnen en Tavita van Galen. Verder nog 2 nieuwelingen op de GBV-lijst, te weten Frank Lauwers, op dit moment steunfractielid (8) en Nicole Jansen (11) en de oudgedienden Jannie Roosen (9) en Frank de Lepper (10). Tenslotte nog Danny Gerrits, voorzitter van GBV (12), Frans Kauwenberg (op 13), Eddie Henar (14), en lijstduwers Wim Groenendijk, waarnemend raadsvoorzitter (15) en Gerard de Wilt, voorzitter van de KBO Veldhoven en lid van de seniorenraad (16).