"Het werk is nog niet af", zegt Jeroen Rooijakkers, lijsttrekker van GroenLinks & PvdA Veldhoven. FOTO: GroenLinks & PvdA Veldhoven.
"Het werk is nog niet af", zegt Jeroen Rooijakkers, lijsttrekker van GroenLinks & PvdA Veldhoven. FOTO: GroenLinks & PvdA Veldhoven.

Jeroen Rooijakkers lijsttrekker GroenLinks & PvdA Veldhoven

Algemeen

De leden van GroenLinks & PvdA Veldhoven kiezen woensdag 17 november de huidige wethouder Jeroen Rooijakkers (42) unaniem tot lijstrekker van het nieuwe linkse blok in Veldhoven. Hij is een bekende in de Veldhovense politiek. Al 15 jaar maakt hij deel uit van de fractie PvdA Veldhoven. Na 12 jaar raadslid werd hij in de huidige coalitie wethouder van financiën, milieu, duurzaamheid en vrijetijdseconomie. Daarnaast doceert hij met veel passie ‘Finance, Tax and Advice’ op Fontys Eindhoven.

VELDHOVEN - In juli al besluiten de leden van GroenLinks en PvdA in maart 2022 met één lijst mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Rooijakkers, woonachtig in Heikant, is nu dus aanvoerder van deze lijst. Hij is trots op wat er afgelopen jaren in Veldhoven is bereikt. “Duurzaamheid staat bovenaan de agenda. Woningbouw kende een enorme versnelling. Het nieuwe zwembad is bijna opgeleverd en de bereikbaarheid van de Run is aanzienlijk verbeterd. Maar het werk is nog niet af. Nieuwe opgaven staan voor de deur”, aldus Rooijakkers.

2 werelden

Hij kijkt ernaar uit om zich daar, samen met GroenLinks, voor in te zetten. “Onze samenwerking brengt het beste van 2 werelden samen. Het gaat om de combinatie van mens en milieu… Om de toekomst van Veldhoven in de brede zin van het woord. Het gaat om toekomstbestendige zorg, een duurzame omgeving en om de zelfstandigheid van Veldhoven.”

Jong en oud

Kenmerkend voor de kandidatenlijst is de mix van jong en oud, een ruime keuze uit mannen en vrouwen van beide partijen. Hun namen? 1. Jeroen Rooijakkers 2. Jolanda van Grunsven 3. Wim Meijberg 4. Wessel Mandos 5. Rian Bolt 6. Johan de Haas 7. Yorina Wouters 8. Christina Ruhr 9. Metha Visser 10. Jan Cuppen. En natuurlijk niet te vergeten Frans Hofmeester als lijstduwer. De overige kandidaten worden binnenkort bekend gemaakt via de social media kanalen van GroenLinks & PvdA Veldhoven.

Meer achtergrond bij dit bericht? Neem contact met ons op:

Yorina Wouters [06-41734485]

Wie meer informatie wil over het nieuwe linkse blok GroenLinks & PvdA Veldhoven, kan contact opnemen met

Yorina Wouters, (06) 41.734.485.

Meer informatie

Van de redactie

‘We brengen
het beste van
2 werelden
samen’

Afbeelding