'Steekske los!' is de nieuwe naam voor het Prinsenbal. FOTO: SOK.
'Steekske los!' is de nieuwe naam voor het Prinsenbal. FOTO: SOK.

Carnaval: Rommelgat vur eeuwig!

Algemeen

Na een veel te lange tijd van gedwongen rust pakt Stichting Organisatie Karnaval Veldhoven (SOK) groots uit met hèt beginfistje van carnaval in Rommelgat. Met Steekske Los! op zaterdag 13 november 2021 in Theater De Schalm wordt het nieuwe carnavalsseizoen geopend. Met een fantastisch muzikaal programma waarbij er landelijk en lokaal bekende artiesten het podium zullen bestormen.

VELDHOVEN - Een goede herstart is maar één keer te maken, is de achterliggende gedachte van bestuur en commissies. 4 jaar geleden is het besluit genomen om het Prinsenbal naar Theater de Schalm te verplaatsen. Een eerste stap om tot een volwaardig evenement te komen met als doel om lekker te feesten, even bij te buurten, samen te netwerken en uiteraard de nieuwe Prins(es) te ontmoeten.

Nieuwe naam

Nu is het tijd voor de volgende stap, namelijk het verder uitbouwen van het evenement. Allereerst de naam ‘Steekske Los!’ in plaats van Prinsenbal. Velen zijn in de veronderstelling dat het een besloten feest is waar je alleen naar toe kan als je lid van een carnavalsvereniging bent. Dat is een misvatting, het Prinsenbal is altijd openbaar en dus voor iedereen toegankelijk. Daarbij, het idee dat het een avond zou zijn waar enkel de nieuwe Prins(es) wordt gepresenteerd met veel formeel en saai gezever er om heen. En tenslotte, bestuur en commissies willen dat het voor iedereen een groot feest wordt, van jong tot oud. Waarbij de nadruk ligt op elkaar weer in levende lijve te ontmoeten met leuke muziek, een drankje en veel gezelligheid.
Steekske Los! is dus een breder evenement waar de bekendmaking van de nieuwe Prins deel van uitmaakt.

Programma

Het muzikale programma is voor ieder wat wils. Dweilorkest de Vèrrekesblaos opent de avond waarbij uiteraard hun klassiekers Sanseveria en ’t Nijlpaard zeker voorbij zullen komen. De winnaar van Rommelgat op de Planken, Trio Très Bonne, brengt onder andere ‘De Manne van de Carnaval en ‘’Daar gaat ie weer ten gehore. Het klapstuk van de avond zijn de optredens van de Partyfriex (Ik wil zuipen) en Veul Gère. Bekend van ‘De Grozzie van mèn Buurvrouw’ en ‘Stripke Veur’.
Daarnaast het afscheid van HDH Prins Es d’n Urste van Rommelgat en Jeugdprinses Stella en hun gevolg. En natuurlijk, het moment waar naar uitgekeken wordt, de presentatie van de nieuwe Grote Prins(es) van Rommelgat en de Jeugdprins(es) van Rommelgat.

Een feestavond waarbij er dus verschillende Steekskes voorbij komen en een avond om helemaal Los te gaan! De zaal gaat om 19.15 open en we sluiten conform de huidige regelgeving om 00.00 uur.

Rommelgat vur eeuwig!

Kom naar Steekske Los! en trek oew sgônste carnavalspèkske’ aan. Het motto is ‘Rommelgat vur eeuwig!’ Entree kost 11,11 euro per persoon; kaarten zijn verkrijgbaar via De Schalm.

Van de redactie

Het muzikale
programma
is voor
ieder wat wils

Afbeelding