De medewerkers van de Kringloopwerk zijn druk met de voorbereiding. FOTO: Bert JAnsen.
De medewerkers van de Kringloopwerk zijn druk met de voorbereiding. FOTO: Bert JAnsen.

Eenmaal... Andermaal... Verkocht!

Algemeen

Zondag 24 oktober gaat om 13.30 uur de grote veiling van start bij Kringloop de Kempen in Veldhoven. De opbrengst van deze veiling gaat naar verschillende goede doelen. 

VELDHOVEN - De inschrijving is gestart en tot een half uur voor de start van de veiling kan er nog geboden worden. Bedrijfsleider Ton Dietvorst zegt dat er dit keer weer mooie en unieke artikelen worden geveild. Lopend tussen alle tentoongestelde stukken wijst hij op een paar Deense designlampen. “Ik heb me laten vertellen dat we voor de aanstaande veiling over een paar hele bijzondere lampen beschikken. Op verschillende sites worden deze voor meer dan 400 euro te koop aangeboden. Daarom denken we dat deze lampen het klapstuk van de veiling gaan worden.” 

Unieke items

De te veilen stukken komen onder andere uit spullen die bij de winkel afgegeven worden. “Maar ook inboedels van huizen die wij op verzoek leeg maken, zoals van een overleden familielid. Soms zitten daar spullen bij die heel goed passen bij de veiling. Diverse experts weten vaak de herkomst te vertellen waardoor we kunnen spreken van een uniek item.”
Zo staat er in de vitrine een servies met de letters JB. “Daarvan hebben we te horen gekregen dat het een servies is geweest van Juliana en Bernhard; maar dat is niet vastgesteld.”
De catalogus is een samenstelling van een mooie mix antiek, kunst en design en daarmee uitermate geschikt voor een breed publiek.

Spelregels

De spelregels van de veiling zijn eenvoudig. In de winkel zijn de artikelen te bezichtigen. Wie kans wil maken kan een inschrijfformulier invullen bij de kassa en ontvangt dan een biednummer. Wie wil bieden maar niet aanwezig kan zijn kan een startbod invullen. Is het geboden bod het hoogste, dan is de bieder verplicht tot kopen. Er komen geen verdere kosten bij.

Circulair

Dietvorst vindt het belangrijk te benoemen, dat ze niet zomaar een kringloopwinkel zijn. “Het is de missie van Stichting Kringloop de Kempen om werkzaamheden te verrichten die bijdragen aan het welzijn van mens en milieu. Alles wat binnengebracht wordt krijgt een herbestemming. In het sorteercentrum wordt alles nagekeken en eventueel gerepareerd voordat het in de winkel komt. Wat niet te repareren valt, wordt ontmanteld en op een verantwoorde manier gerecycled en afgevoerd.”

Bijdrage

Kringloop de Kempen is in 2000 gestart met een vestiging in Veldhoven. Inmiddels ook met een vestigingen in Bergeijk en Waalre. Er zijn wekelijks zo’n 180 mensen in de weer om het Circulair ambachtscentrum en de 3 kringloopwinkels te laten draaien. Jaarlijks wordt er ca. 900.000 kg spullen ingezameld, wat ongeveer gelijk staat een vermindering van 900 ton aan CO2-uitstoot; onze bijdrage aan het klimaatakkoord van Parijs.

Meer informatie 

Voor meer informatie, bijvoorbeeld over de goede doelen waarvoor de veiling uiteindelijk plaatsvindt of de spelregels van de veiling, zie de onderstaande website:

www.kringloopdekempen.nl

‘Het is de missie van Stichting Kringloop de Kempen om werkzaamheden te verrichten die bijdragen aan het welzijn van mens en milieu. Alles wat binnengebracht wordt krijgt een herbestemming.’

Hannie Bettgens.

Nieuwsgierig geworden?

Kom dan vooral zondag 24 oktober naar de veiling ten gunste van de goede doelen. Marcel Brouwer, bekend van tussen Kunst en Kitsch, staat voor de 7e keer garant voor een goed verloop als veilingmeester bij Kringloop de Kempen.

Een servies
van
Juliana
en Bernhard...

Veldhoven  portret Hannie Betgens