Het echtpaar Andre (78) en Annemie (76) Luijten heeft de gemeentelijke erespeld gekregen. Foto: Martily Media.
Het echtpaar Andre (78) en Annemie (76) Luijten heeft de gemeentelijke erespeld gekregen. Foto: Martily Media. Martily-Media

Erespeld voor...

di 19 okt 2021, 16:00 Algemeen

Tijdens een verrassingsdiner bij Hotel Steensel heeft het echtpaar Luijten-van Hout zeer verdiend een erespeld van de gemeente Veldhoven opgespeld gekregen door wethouder Marienne van Dongen.

VELDHOVEN - Andre (78) en Annemie (76) Luijten zetten zich beiden al 55 jaar in als mantelzorger en vrijwilliger voor diverse mensen uit hun omgeving. Nooit wordt vergeefs een beroep op hen gedaan. Ze hebben jarenlang mantelzorg gegeven aan een oudere dame met reuma en al 55 jaar brengen zij vele eenzame of zieke mensen wekelijks een bezoek voor een praatje of hulp bij een klusje. Ook hebben ze talloze ritjes naar het ziekenhuis gereden voor familieleden, buren en kennissen. Ook is Andre actief geweest bij de Burger Bescherming, zamelde hij altijd mee oud papier in voor de Buurtvereniging De Dreef, was hij voorzitter van de PRIO raad van de Abdijtuinen en is hij nog altijd actief als huismeester aldaar. Veldhoven is trots zijn op deze  inwoners.