Wethouder Vivianne van Wieren en Ton Knaapen, voorzitter van Veldhoven Duurzaam tijdens de officiële opening van informatiecentrum.
Wethouder Vivianne van Wieren en Ton Knaapen, voorzitter van Veldhoven Duurzaam tijdens de officiële opening van informatiecentrum.

Officiële opening van Veldhoven Duurzaam in CityCentrum

di 12 okt 2021, 11:00 Algemeen

Zaterdag 9 oktober is het nieuwe informatiecentrum van Veldhoven Duurzaam in de City Passage geopend. Dit Informatiecentrum is bedoeld om vrijblijvend en laagdrempelig inwoners van Veldhoven bekend te maken met energiebesparende mogelijkheden in hun eigen situatie.

VELDHOVEN - In een feestelijke ambiance knippen wethouder Vivianne van Wieren en Veldhoven Duurzaam voorzitter Ton Knaapen die zaterdag 9 oktober een groen lint doormidden. Er klinkt applaus van de genodigden waarna de klanken van een blaasorkest, een hapje en een drankje de ingrediënten vormen van een gezellige nazit.

Wie?

Wie interesse heeft in het verduurzamen van uw woning of wil besparen op de energiekosten? Wie wellicht vragen heeft als: Is mijn woning geschikt voor zonnepanelen? Wat kan ik doen als ik van het aardgas af wil? Hoe kan ik energie besparen? Wat kan ik doen om mijn huis beter te isoleren? Die kan terecht bij de de vrijwilligers van Veldhoven Duurzaam. Zij geven deskundig advies. 

Wie wil kan elke zaterdagmiddag kan van 13.00 – 16.30 uur binnenlopen bij het informatiecentrum voor advies of vragen, ook om gewoon even kennis te maken. Er hangen veel informatieposters over onderwerpen die met duurzaamheid te maken hebben, zoals zonnepanelen, warmtepompen, isolatie en ventilatie, CV advies et cetera. Het informatiecentrum Veldhoven Duurzaam is te vinden via de middelste ingang van de CityPassage, bij Blokker, in het pand links naast Hunkemöller.

Wat?

Veldhoven Duurzaam is een vereniging van Veldhovense vrijwilligers met veel kennis op het gebied van verduurzaming. Zij willen deze kennis graag delen met wie daar interesse in heeft. Dit doen zij persoonlijk, door bezoeken bij mensen thuis, door antwoord te geven op mails die via de website van Veldhoven Duurzaam binnenkomen en nu dan ook met het informatiecentrum.

Op bijgaande foto wethouder Vivianne van Wieren en Ton Knaapen, voorzitter van Veldhoven Duurzaam. (Gelieve geen naam van de fotograaf te vermelden).

Duurzaam betekent onder meer ‘geproduceerd of verkregen op een manier die het milieu en de natuur zo min mogelijk belast’, ‘het milieu zo min mogelijk belastend’. Kortom: ‘relatief milieuvriendelijk’, ‘grondstofbesparend’.

Duurzaam is...

Van de redactie

De vrijwilligers
geven
deskundig
advies

Afbeelding