Afbeelding

Onze weekkrant

Algemeen

Afgelopen week was ik aan het uitrekenen hoeveel jaar ik al voor deze krant mijn stukjes tik. Ooit ben ik gevraagd om een paar weken iets te schrijven, maar na een tijdje bleef ik als vaste pagina in het Veldhovens Weekblad, voorheen de Ahrenberger. Dat deed ik al toen ik thuis woonde en op zondag achter de laptop kroop voor het slapen gaan. Even rekenen dus... Ik kwam uit op 2007, dus 14 jaar. Hoe bizar eigenlijk... Bijna een jubileum. Wat gaat de tijd snel en wat is er veel gebeurd.

Als het aan mij ligt, blijf ik dit nog jaren met veel plezier doen!

Zoals u misschien en wellicht opgevallen is, mijn columns zijn zelden kritisch van toon, maar dat is bewust. Ik wil geen zeurende stukjesschrijver worden, tenzij mij iets enorm hoog zit. Ik kom vooral op voor de horeca en evenementensector die te vaak worden tegengezeten door allerlei mensen. Voor de rest vind ik het leuk om te delen wat ik meemaak of net dat ene momentje eruit te halen waardoor er gelachen kan worden.
Iedere week sla ik de weekkrant weer open om toch alles te weten te komen over wat er speelt in het dorp. Van politiek tot de kleine verhalen, ik vind dat prachtig. Mensen vinden de krant als medium soms oubollig, maar ik denk dat het een gewoon erbij hoort om lekker aan de keukentafel te lezen. En voor wie wil, online is ook alles terug te vinden.
Ik ben blij dat we in Veldhoven gewoon onze eigen weekkrant hebben met actieve correspondenten die graag op pad gaan voor het laatste nieuws. Ze hebben volgens mij allemaal hart voor ons dorp. Daarom zeg ik ook altijd tegen mensen dat de weekkrant er is om te laten weten waar ze mee bezig zijn. Het is goed om de inwoners een beeld te geven wat er iedere week speelt en wat voor mensen de Veldhovenaren zijn.
Als het aan mij ligt, blijf ik dit nog jaren met veel plezier doen. Het is me een eer!

Column van Jordy Graat