Nieuwsfotograaf Bert Jansen staat niet altijd gewoon klaar, maar is vaak al onderweg voor het Veldhovens Weekblad! FOTO: Bert Jansen.
Nieuwsfotograaf Bert Jansen staat niet altijd gewoon klaar, maar is vaak al onderweg voor het Veldhovens Weekblad! FOTO: Bert Jansen.

Dit zijn uw 4 VHW-correspondenten!

zo 10 okt 2021, 11:37 Algemeen

Het Veldhovens Weekblad krijgt het nieuws voor in de krant op verschillende manieren. Een van de belangrijkste manieren is wel het nieuws wat door correspondenten binnen komt. Het Veldhovense Weekblad maakt gebruik van 4 correspondenten, die aangestuurd worden door content coördinator Henk Hendrikx.

VELDHOVEN - Wie nieuws te melden heeft, kan dat via een pers- of nieuwsbericht kenbaar maken door deze te sturen naar de redactie via redactie@veldhovensweekblad.nl. Alle zo ontvangen nieuws wordt door content coördinator Henk Hendrikx geredigeerd tot nieuwsberichten voor publicatie. Ook kan hij besluiten een of meer zo ontvangen onderwerpen door een correspondent verder te laten uitwerken tot een interview. “Het menselijke verhaal achter het lokale nieuws spreekt mij het meeste aan.”

Goede verstaanders

En dan zijn er nog de ideeën, die de correspondenten zelf inbrengen. “De correspondenten staan allemaal goed en stevig in de Veldhovense samenleving. Ze komen echt overal in Veldhoven, spreken met iedereen als ze onderweg zijn en horen zo verhalen waar veelal een verhaal inzit voor de weekkrant. Anders gezegd, de correspondenten zijn goede verstaanders die vaak al aan een half woord genoeg hebben om te weten of er inderdaad een verhaal voor het Veldhovens Weekblad in zit.”

Overigens heeft Hendrikx zelf zo ook ideetjes. “Geregeld loop ik zelf ook door Veldhoven. Ik zie en hoor dan vaak over onderwerpen waarvan ik denk, die zijn goed voor de krant. Die zaken zet ik dan uit bij een van de vier correspondenten, die er dan achteraan gaat om er inderdaad een verhaal van te maken voor het Veldhovens Weekblad.”

Snelle Bert

Veel van de artikelen in het Veldhovens Weekblad worden voorzien van verduidelijkende foto’s. Deze worden in hoofdzaak gemaakt door nieuwsfotograaf Bert Jansen. “Snelle Bert, zoals ik hem altijd noem, staat niet altijd gewoon klaar, maar is vaak al onderweg voor het Veldhovens Weekblad! En ook hij draagt regelmatig een leuk onderwerp aan. Zoals met de aanleg van de nieuwe brug over de snelweg... Met een drone heeft hij schitterende overzichtsfoto’s gemaakt, die zelfs voorpaginawaardig zijn.”