Een Corona-toegangsbewijs is nodig om een restaurant, café, bioscoop, theater of evenement te bezoeken. FOTO: PixaBay.
Een Corona-toegangsbewijs is nodig om een restaurant, café, bioscoop, theater of evenement te bezoeken. FOTO: PixaBay.

Bibliotheek helpt met Corona-bewijs

do 7 okt 2021, 16:00 Algemeen

Sinds zaterdag 25 september heeft iedereen vanaf 13 jaar een Corona-toegangsbewijs nodig om bijvoorbeeld een restaurant, café, bioscoop, theater of evenement te bezoeken. Zo wil het kabinet het risico op coronabesmettingen zo laag mogelijk houden. 

VELDHOVEN - Met de CoronaCheck-app kan iedereen zelf op de mobiel een coronabewijs maken. Wie dat lastig vindt, kan familie, buren of vrienden vragen om te helpen. Ook in de Veldhovense bibliotheek is hulp te krijgen. Geen mobiel? Het Corona-bewijs kan ook geprint worden.
Het Corona-bewijs is een persoonlijke QR-code. Dat is een vierkant met zwarte en witte blokjes. De QR-code geldt als bewijs dat iemand gevaccineerd is, negatief getest bent of hersteld van Corona. Het Corona-bewijs wordt bij de ingang gescand als iemand bijvoorbeeld een restaurant, sportkantine, bioscoop, optreden of festival bezoekt. Daarbij wordt ook meteen het identiteitsbewijs getoond, zodat het zeker is dat de QR-code bij dezelfde persoon hoort.
Het maken van een Corona-bewijs lastig? In de Veldhovense bibliotheek biedt hulp om de CoronaCheck-app te downloaden en het Corona-bewijs te maken. Zie www.bibliotheekveldhoven.nl. Wie liever een Corona-bewijs op papier heeft, gaat naar de website coronacheck.nl/print.
Meer weten? Er is ook een gratis Helpdesk op (0800) 14.21.