Bij de Veldhovense Sportraad staan verbinden, elkaar inspireren en kennis delen centraal. FOTO: PixaBay.
Bij de Veldhovense Sportraad staan verbinden, elkaar inspireren en kennis delen centraal. FOTO: PixaBay.

Sportaanbieders Veldhoven met elkaar in gesprek

wo 6 okt 2021, 16:00 Algemeen

Na de succesvolle allereerste editie van de Veldhovense Sportavond in september 2020, gaan op maandag 11 oktober 2021 de Veldhovense sportaanbieders opnieuw met elkaar het gesprek aan. In Strand365 aan de Heerseweg staan die maandagavond verbinden, elkaar inspireren en kennis delen centraal.

VELDHOVEN - De avond die wordt gehouden door Sportraad Veldhoven op maandag 11 oktober begint om 19.00 uur met een inspirerend verhaal van Jos Kuijpers. De regioadviseur en expert verenigingsondersteuning bij SSNB weet als geen ander wat sportverenigingen bezighoudt. Hij neemt de aanwezigen op een interactieve manier mee in de toekomstbestendige sportvereniging en bespreekt de transitie van traditionele sportvereniging naar moderne club.

Vier thema’s

Vervolgens gaan de aanwezigen letterlijk met elkaar het gesprek aan rondom 4 thema’s die tijdens de 1e Veldhovense Sportavond zijn geïnventariseerd. Deze 4 thema’s overigens zijn:
1. Expats bereiken en actieve deelname aan verenigingsleven;
2. Inclusief sporten;
3. Ledenaangroei en -behoud;
4.Jeugd bereiken en wat wil de jeugd?

Uitdagingen

Per thema wordt die maandagavond 11 oktober geïnventariseerd welke behoeften bij verenigingen bestaan en hierop worden concrete actie vastgesteld. De thema’s worden aan verschillende tafels besproken. Naast het delen van kennis en ‘best practices’, bespreken de deelnemers met elkaar welke uitdagingen ze zien, hoe deze uitdagingen (kunnen) worden aangepakt en welke rol Sportraad Veldhoven hierin kan spelen.
Iedere aanwezige kan deelnemen aan 2 sessies. Deze worden plenair afgesloten waarbij elk thema kort door iemand uit de groep wordt samengevat. Ook worden met elkaar de belangrijkste tips uitgewisseld en mogelijke acties en uitvoering hiervan vastgesteld.


De Veldhovense Sportraad is een van de speerpunten uit het lokale sportakkoord van de gemeente Veldhoven. Het richt zich voornamelijk op het versterken van de sportomgeving in de breedste zin van het woord

Sportraad

Van de redactie.

Jos Kuijpers houdt een inspirerend verhaal

Afbeelding