Logo veldhovensweekblad.nl


Het team van Salon Oud Roze heet zowel 'vlinder als rups' welkom. (Foto: Bert Jansen).
Het team van Salon Oud Roze heet zowel 'vlinder als rups' welkom. (Foto: Bert Jansen).

'Salon Oud Roze' gastvrije plek voor roze 70-plussers

Salon Oud Roze is een ontmoetingsmiddag voor 70-plussers die homo, lesbisch of bi zijn. Gezelligheid en genieten van een goed gesprek staan voorop tijdens deze middagen, deelnemers kunnen persoonlijke ervaringen delen als daar behoefte aan is, thema's aansnijden over het leven zelf, de actualiteit, titels van goede boeken of films uitwisselen.

VELDHOVEN - "We zoeken eigenlijk vlindertjes, maar als ze nog rups zijn, zijn ze ook van harte welkom," lacht gastheer Wim van Ham hartelijk. "En ook de familie van die rups is welkom bij Salon Oud Roze," benadrukt initiatiefneemster Patricia Kohlen van Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven. SWOVE en Bibliotheek Veldhoven werken al een aantal jaren intensief samen en maken zoveel mogelijk gebruik van elkaars deskundigheid en faciliteiten om met name kwetsbare ouderen te ondersteunen.

Jezelf zijn

"'Roze ouderen' hebben te maken met een specifieke problematiek. Wim (actief bij COC Eindhoven, coördinator ouderen, en geeft voorlichting op scholen): "Er zijn nog lang niet alle ouderen 'uit de kast' gekomen. Wat ik zo erg vind, is dat je dan niet jezelf kunt zijn. Statistisch gezien behoren naar schatting in Veldhoven zo'n 700 à 1000 mensen van boven de 60 jaar tot onze doelgroep en ik heb nog niet het gevoel dat we iedereen bereiken. Wij willen dus heel graag onze gezichten laten zien."

Toen Gerda Stillewagt in zorgcentrum Merefelt ging wonen, besloot zij eerst weer een 'beetje in de kast' te gaan zitten. Tot dit besluit komen jammer genoeg veel ouderen, zodra zij in een zorgcentrum gaan wonen. Gerda: "Ik dacht: ik wil eerst eens even kijken hoe ik hier 'val'. Nu weet men gelukkig niet anders. Er is veel behoefte aan goede boeken, voor alle leeftijden. In de bibliotheek kan men helpen zoeken, maar niet iedereen durft het te vragen. Er zijn er in deze bibliotheek zeker 300 titels voor onze doelgroep beschikbaar."

Loes van Hoof: "We willen mensen er graag op attent maken dat de eerstvolgende Salon Oud Roze, op maandag 28 augustus van 14.00 uur tot ongeveer 16.00 uur, wordt georganiseerd op de Jeu-de-Boules baan rechts naast de receptie van RSZK Merefelt, Parklaan 2.

Reageer als eerste
Meer berichten