Eigenaar Bas Josiassen van Artisport Zeelst en Artisport Meerhoven:
Eigenaar Bas Josiassen van Artisport Zeelst en Artisport Meerhoven: "We voelen ons betrokken bij de samenleving!"

Artisport zamelt in voor Voedselbank

Algemeen

Tot en met zaterdag 31 december kunnen er nog goederen en artikelen voor de Voedselbank Veldhoven afgegeven worden. Bij Artisport Zeelst en Meerhoven.

VELDHOVEN - Eigenaar Bas Josiassen: “Vorig jaar hebben we in de kerstperiode ook een actie voor een goed doel gehouden. Voor de Voedselbank Veldhoven hadden we ook iets willen betekenen, maar waren de actie iets te laat opgestart.”

Doneren

Maar dit jaar hebben ze het bij Artisport beter aangepakt. “We zijn op tijd begonnen met publiciteit te maken voor de inzameling. Al de hele maand december staan dozen en kratten onder de kerstboom, waarin mensen hun donatie kunnen leggen. Tot en met zaterdag 31 december is het nog mogelijk om houdbare voedingsmiddelen enzovoorts in te leveren.”

Betrokken

Josiassen geeft aan dat bij Artisport sociale en maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan. “We voelen ons betrokken bij de samenleving. En in deze samenleving zijn er ook mensen die aangewezen zijn op een steun in de rug, zoals die van de voedselbank. Om deze mensen iets extra’s te gunnen tijdens de feestelijke decembermaand, is deze inzameling opgestart”, aldus Josiassen.

Iedereen

Er zijn door Artisport al veel producten ingezameld. “Eigenlijk is het een heel gemakkelijke actie. Als je komt sporten een donatie meenemen en deze inleveren in de dozen onder de kerstboom, zo simpel is het eigenlijk. Iedereen die een bijdrage wil leveren aan de voedselbank kan gewoon binnenlopen in Zeelst of Meerhoven.”

Spelregels

Er zijn wel een paar spelregels waaraan voldaan moet worden. Er mogen geen ongekoelde of diepvries producten worden gedoneerd. Ook rook- of drinkwaren zijn niet toegestaan. Josiassen: “Eigenlijk alles wat houdbaar is, kan aangeboden worden. Blikken of potten groente en fruit. En artikelen zoals shampoo, waspoeder en wasverzachte. Artikelen dus die goed bewaard kunnen worden en die in een gezin goed van pas komen. Nog tot en met zaterdag 31 december, kan iedereen die goederen en artikelen hier afgeven. En zo hopen we alle leden van de voedselbank een mooi groot, verlaat kerstpakket aan te kunnen bieden en een hart onder de riem te steken.”

Donaties kunnen ingeleverd worden bij Fitnesscentrum Artispor,t Molenstraat 30 in Zeelst. Of Fitnesscentrum Artisport, Meerbos 6 in Meerhoven (Ehv).

www.artisport.nl