De lancering van de website www.herinneringen.nl doorbreekt het taboe van 'sterfelijkheid'.
De lancering van de website www.herinneringen.nl doorbreekt het taboe van 'sterfelijkheid'.

Herinneringen voor altijd

Algemeen

De Veldhovense start up Urban Oliver BV heeft onlangs de website Tijdingen.nl gelanceerd. Met Tijdingen.nl kan iedereen heel eenvoudig zeer persoonlijke
herinneringen en levensverhalen veilig online vastleggen en doorgeven. Een ‘tijding’is een verhaal verteld in woorden, foto’s en video’s.

VELDHOVEN - Uitgangspunt bij de ontwikkeling van Tijdingen.nl is dat het veel voldoening, rust en plezier geeft om op eenvoudige wijze alles dat belangrijk was en is in het leven vast te leggen en te delen met liefsten; van wat nooit verloren mag gaan tot wat absoluut nog gezegd moet worden.

Wat en hoe?

Niet iedereen is echter een geboren schrijver. Met Tijdingen is de vraag ‘Ik wil wel vertellen, maar wat en hoe?’ opgelost. Er zijn namelijk 16 grote thema’s met elk 10 onderwerpen, die ervoor zorgen dat er altijd voldoende inspiratie is. Gebruikers kunnen ook eigen onderwerpen aanmaken. Tijdingen is zeer eenvoudig te gebruiken, basis computerkennis is voldoende.

Herinnerd worden

De lancering van de website past in een ontwikkeling waarin het taboe op het thema ‘sterfelijkheid’’ geleidelijk doorbroken wordt. De media staan vol verhalen van mensen die op de drempel van hun volgende, soms laatste levensfase staan, en uitgebreid terugkijken op hun leven. De meesten van
hen geven aan dit te doen omdat ze zelf willen bepalen hoe ze later herinnerd zullen worden én omdat ze nog zoveel mee willen geven aan hun liefsten. De website Tijdingen.nl maakt dit nu voor iedereen mogelijk: van Oma’s recepten, tot adviezen en levenswijsheden voor de (klein)kinderen.