De keerlus op Flight Forum, die sinds maandag 24 oktober in werking is.
De keerlus op Flight Forum, die sinds maandag 24 oktober in werking is.

Meerhoven nooit geheel filevrij

Algemeen

Inwoners van Meerhoven kunnen blij zijn. De bereikbaarheid van deze woonwijk wordt op korte termijn aanzienlijk verbeterd.

MEERHOVEN - Wie werkt op Flight Forum, regelmatig op EIndhoven Airport moet zijn of woont in Meerhoven, die weet het... De verkeersdrukte op en rond Flight Forum, Eindhoven Airport en Meerhoven is de afgelopen jaren beduidend toegenomen. Met name tijdens de ochtend- en avondspits, rijden hier geen auto’s, bussen en vrachtwagens... Nee, ze schuiven aan in een lange file.

Variant

Om de bereikbaarheid van het bedoelde totaalgebied te verbeteren, wordt op dit moment door de gemeente Eindhoven de Wegenstructuur Brainport Park voorberreid. Het betreft de ‘Challenge Variant’. Met deze nieuwe infrastructuur wordt de verkeersdruk in het gebied beter verdeeld. De bedoelde variant is sinds maandag 24 oktober in voorbereiding. De definitieve uitvoering start in 2019.

Slim

In samenspraak met diverse vertegenwoordigers van ondernemers Flight Forum, Eindhoven Airport en bewoners Meerhoven, is er gesproken over maatregelen die op korte termijn de bereikbaarheid inderdaad moeten verbeteren. Het gaat hierbij om kleine, slimme maatregelen, die vooruitlopen op de ‘Challenge Variant’.

Filevrij?

Eén van de maatregelen is het experimenteren met het afsluiten van de keerlus rond het eerste gedeelte van Flight Forum voor het autoverkeer. Met name tijdens ochtend- en avondspits ontstaat hier namelijk dagelijks een flinke file, waardoor al het verkeer stremt. Ook kleine ongelukken zorgen al voor een verkeersinfarct. De maatregel bestaat erin om een nieuwe route te creëren waardoor het in- en uitvoegend verkeer moet verbeteren. Overigens, zo is de verwachting, is het effect van deze maatregel níet dat het hele gebied rondom Flight Forum, Eindhoven Airport en Meerhoven geheel filevrij wordt