Logo veldhovensweekblad.nl


Arlette Verweirde (midden) heeft het voorzittersstokje overgenomen van Mieke van Lisdonk-Jacobs (rechts). (Foto: Bert Jansen)
Arlette Verweirde (midden) heeft het voorzittersstokje overgenomen van Mieke van Lisdonk-Jacobs (rechts). (Foto: Bert Jansen)

'We staan achter eerlijke handel'

Mieke van Lisdonk-Jacobs zegt dat het tijd werd om het stokje over te dragen. "Ik heb me ruim 10 jaar met hart en ziel voor de Wereldwinkel Veldhoven ingezet. Het is nu gewoon de tijd voor nieuw bloed en met Arlette heeft de wereldwinkel een goede opvolger met nieuwe ideeën."

VELDHOVEN - Wilfried van Dongen heeft het stokje overgenomen van Gerrit Siegers. Hij heeft van 2003 tot 2016 de financiën voor de Wereldwinkel beheerd. De afgelopen 5 jaar was Jan van den Boom secretaris en wordt opgevolgd door Leo Hendriks. Maria Gundlach is bestuurslid. Wereldwinkel Veldhoven wordt volledig gerund door vrijwilligers.

Arlette Verweirde: "Ik ben hier als vrijwilliger binnen gekomen omdat ik vrijwilligerswerk belangrijk vind," zegt de kersverse voorzitter. "Van oorsprong kom ik uit België, en heb bij defensie gewerkt. Daar heb ik ook mijn man leren kennen, beide zijn we theoloog. We zijn beiden al vroeg met pensioen gegaan en zijn ons in gaan zetten als vrijwilliger. Toen we in Veldhoven kwamen wonen zijn we gelijk naar passend vrijwilligerswerk gaan zoeken en kwamen we terecht bij de Wereldwinkel. Een formule waar we volledig achter staan; fair trade en eerlijke handel. Bovendien was het voor ons een mooie manier om contacten op te doen in Veldhoven."

Aanwinst

Bestuurslid Gundlach zag direct de kwaliteiten van Arlette Verweirde. "Arlette heeft goede inzichten en weet goed uit te dragen waar de Wereldwinkel voor staat. Ze is een aanwinst voor het bestuur en kunnen haar kwaliteiten goed gebruiken om de nieuwe ingeslagen weg tot een succes te maken." Daarmee doelt ze op het veranderde concept. Arlette: "We zijn ons meer gaan richten op de cadeaumarkt. Het non food fair trade. Tegenwoordig kun je in bijna alle supermarkten koffie, thee, chocolade etcetera kopen. Dat doel is bereikt, fair trade staat op de kaart." De producten die in de wereldwinkel verkocht worden steunt lokale projecten en daarmee een gemeenschap. "Door het inkopen van deze producten, cadeautjes, krijgen de makers een eerlijke prijs. Daardoor kunnen kinderen naar school, worden waterputten geslagen of een vrachtwagen gekocht om spullen te vervoeren. Deze bron van inkomsten zorgt voor een beter bestaan."

Wereldwinkel Veldhoven maakt geen winst. Alle inkomsten worden terug geïnvesteerd. Je koopt hier meer een gevoelscadeautje. Het is geen massaproductie. Kom gewoon eens kijken wat we allemaal in de winkel hebben liggen."

www.wereldwinkelveldhoven.nl

Reageer als eerste
Meer berichten