Logo veldhovensweekblad.nl


'Die vrijheid om te kunnen gaan en staan heb ik gemist, mijn ziekte heeft me die vrijheid afgenomen.' (Foto: Bert Jansen)
'Die vrijheid om te kunnen gaan en staan heb ik gemist, mijn ziekte heeft me die vrijheid afgenomen.' (Foto: Bert Jansen)

Erik Oerlemans heeft vrijheid terug dankzij crowdfunding

"Precies wat ik wilde, lekker lomp." Veldhovenaar Erik Oerlemans is heel blij dat hij via Crowdfunding een ZOOM rolstoel aan heeft kunnen schaffen.

VELDHOVEN - De levering heeft iets langer op zich laten wachten. "Dat kwam door allerlei omstandigheden. Maar inmiddels is hij er en ik ben erg kei blij mee." Erik en Daniëlle Oerlemans zijn super dankbaar aan iedereen die mee heeft geholpen om het bedrag bij elkaar te krijgen. "Zonder hulp van buitenaf was dit niet gelukt. Het was voor ons een hele stap om een crowdfunding op te starten. Voor ons gevoel was dat schooien om geld. Maar toen de eerste donaties binnen kwamen en er zoveel mensen lieve berichtjes stuurden en ons wilden helpen hebben we heel veel slikmomentjes gehad."

Beperkingen

Erik heef MS en heeft in de afgelopen jaren steeds meer beperkingen gekregen. "Daardoor heb ik ook veel in moeten leveren. Motorrijden, autorijden en werken gaat niet meer. Althans niet fysiek. Ik ben een geweldige denker en daardoor kan ik op technisch gebied heel veel dingen oplossen. Met het koppie dan, met de handjes gaat dat niet meer. De ZOOM rolstoel moest op maat gemaakt worden en is volledig aangepast aan de wensen van Erik. "Dat zijn er niet zoveel hoor. Maar wel aanpassingen waar ik door MS me beter en vrijer kan bewegen." De ZOOM werd geleverd op Moederdag. De leverancier zei tegen mij dat ik een soort van rijexamen af moest leggen. Ik werd meteen in het diepe gegooid. Door lang gras, heuvel op heuvel af, door het zand. In eerste instantie had ik zoiets van, moet ik daar doorheen? Dat gaat 'm niet worden. Jawel, zei die man. Je hebt toch motor gereden? Dan kan je dit ook. En ik moet zeggen dat het echt een geweldige ervaring was. Nog mooier dat ik hem goed kon bedienen en rijden waardoor ik hem meteen mee naar huis mocht nemen. Dat was zo'n geweldig moment." Inmiddels heeft Erik al de nodige ritjes achter de rug. "Wat een vrijheid! De ZOOM heeft mij mijn leven terug gegeven. Ik ben voor het eerst met mijn dochters naar de speeltuin geweest. Eerder kon ik daar niet komen. Die vrijheid om te kunnen gaan en staan heb ik gemist, mijn ziekte heeft me die vrijheid afgenomen."

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten