Logo veldhovensweekblad.nl


Frank Verspaandonk gaat fietsen voor het goede doel. (Foto: Bert Jansen)
Frank Verspaandonk gaat fietsen voor het goede doel. (Foto: Bert Jansen)

SOK-voorzitter combineert nuttige met aangename

Voorzitter van SOK, Frank Verspaandonk, heeft zijn oude hobby weer opgepakt en gaat het nuttige met het aangename combineren, fietsen voor het goede doel. "Ik was al langer van plan om weer te gaan fietsen"

VELDHOVEN - "Jaren geleden heb ik als amateur gefietst en dat vond ik altijd heerlijk. De laatste jaren heb ik niet veel gesport maar ik vond het toch weer tijd worden om meer te gaan bewegen." Tijdens een van zijn fietstochten kreeg Frank het idee om er een prestatie aan vast te hangen: fietsen voor het goede doel.

Veldhovens Carnaval

Als voorzitter van het SOK was het Veldhovens Carnaval een logische keuze. "Vooral omdat we als SOK het carnaval weer in de lift aan het zetten zijn. De eerste verandering is dat we op zondag de prinsenwisseling hebben. Zondag 12 november om precies te zijn. En een Prins verdient een mooi podium. In De Schalm wordt dat geboden. Deze locatie is een grote investering, maar we zijn een grote gemeente met 45.000 inwoners en de Schalm kan meer bezoekers huisvesten dan de aula van de Kempen Campus." Om de kosten daarvan te kunnen betalen, bedacht Frank een sponsorplan. "Zowel op zakelijk gebied alsook privé. Bedrijven kunnen sponsoren voor 25 cent de kilometer, privé 10 cent de kilometer. Dat zou toch een mooi bedrag op moeten kunnen leveren."

Team KinG

Als Prins van Veldhoven had hij een goed doel. "Dat wilde ik hier ook aan vast koppelen. De keuze is gevallen op Stichting Team KinG. De opbrengst gaat verdeeld worden tussen carnaval en een steentje bijdragen aan de genezing van kanker." Inmiddels zijn er al wat donaties binnen gekomen maar Frank hoopt op een grote opbrengst. "Als voorzitter van SOK Veldhoven heb ik een wens, namelijk Carnaval in Rommelgat in het algemeen en het Prinsenbal het bijzonder, een kwalitatieve impuls te geven om zo meer Rommelgatters en Rommelgatterinekes te betrekken bij de bekendmaking van de Prins van Rommelgat 2017-2018. Zoals gezegd is Theater de Schalm naar ons idee de beste locatie. Het ligt centraal in Veldhoven maar kost iets meer geld en dat gaatje moet, om in wielertermen te spreken, dicht gefietst worden."

Reageer als eerste
Meer berichten