Hier in het museum is toch het erfgoed van Veldhoven voor een deel opgeslagen. Ik vind het belangrijk dat het beheerd, bewaard en ontsloten wordt en dat toekomstige generaties daar ook kennis van kunnen nemen.
Hier in het museum is toch het erfgoed van Veldhoven voor een deel opgeslagen. Ik vind het belangrijk dat het beheerd, bewaard en ontsloten wordt en dat toekomstige generaties daar ook kennis van kunnen nemen." FOTO: Jurgen van Hoof.

Het favoriete plekje van Dorine Prinsen

Algemeen

Naam?
“Dorine Prinsen.”


Geboortedatum?
“13 februari 1961.”


Woont in Veldhoven in:
“Ik woon weliswaar in Nuenen, maar Veldhoven is wel een serieuze optie geweest om in te wonen. Aanvankelijk kwamen we uit Sterksel. We wilden echter iets dichter bij stedelijke voorzieningen gaan wonen en toch in het groen. Mijn kinderen wilden op dezelfde school blijven zitten in Geldrop. Ik heb toen een passer gepakt en heb een straal van 10 km uitgezet rond Geldrop en uiteindelijk is het Nuenen geworden. Sinds 6 jaar werk ik in de bibliotheek van Veldhoven en voor mijn werk is de afstand goed te doen.”


Wat is jouw favoriete plekje in Veldhoven?
“Mijn favoriete plekje is Museum ‘t Oude Slot.”


Waarom is dit voor jou jouw favoriete plekje?
“De hele locatie is bijzonder! Binnen én buiten. Bij de evenementen als Triple-C of Cult & Tumult, is het buiten erg leuk. En met exposities is het binnen natuurlijk net zo mooi. Het is leuk dat het voor iedereen toegankelijk is, eigenlijk midden in Veldhoven.”


Kom je hier vaak?
“Ja, omdat we hier regelmatig een bespreking hebben, bijvoorbeeld. Of een opening van een expositie, het Triple-C-Evenement, Cult & Tumult...”


Neem je ook weleens iemand naar deze plek en hoe reageert die dan daarop?
“Ik kom hier ook weleens met mijn man, op de fiets in de zomer. Even een kopje koffie drinken en kijken welke expositie er is, het is laagdrempelig. Mijn man kent het inmiddels, maar ik had bijvoorbeeld afgelopen zomer de beurt om een vergadering op locatie te organiseren voor collega-directeuren van de bibliotheken in Zuidoost-Brabant. We koppelen aan dat overleg ook altijd even een half uurtje ‘net iets anders’, zoals bijvoorbeeld een expositie. Zodoende besloot ik om dat overleg in Museum ‘t Oude Slot te laten plaatsvinden. Ze waren allemaal aangenaam verrast.”