De naam Echt Welschaqp doet herinneren aan vroegere tijden. FOTO: Echt Welschap.
De naam Echt Welschaqp doet herinneren aan vroegere tijden. FOTO: Echt Welschap. Foto: Echt Welschap

Lunchroom en bar in luchthavengebouw

Algemeen

Sinds augustus dit jaar heeft het historische luchthavengebouw in Meerhoven de deuren geopend voor het publiek. Vanaf nu kan het publiek er terecht voor een lunch of tapas. Nostalgie herleeft in het voormalige luchthavengebouw van Eindhovenn.

MEERHOVEN - Voor de oorlog was het een burgerluchthaven, tijdens de oorlog werd het bezet door de Duitsers, daarna vloog er de Koninklijke Luchtmacht met straaljagers. Tegenwoordig vind je in het rijksmonumentale luchthavengebouw in Eindhoven een lunchroom en tapasbar, Echt Welschap geheten.

Hanny Arens (45) kocht in 2011 het rijksmonument van de gemeente met het plan een deel van het gebouw weer openbaar te maken voor het publiek. “Maar ik heb de afgelopen jaren met mijn team hard gewerkt aan mijn bedrijf Bed & Breakfast Europe, dat in de linkervleugel naast de vluchttoren is ondergebracht.”

Dit jaar werd het tijd om het horecaplan ten uitvoer te brengen. Voor mensen die wonen of werken in de wijk is Echt Welschap dan ook een grote aanwinst. Inmiddels weet menig Eindhovenaar het restaurant te vinden voor een lunch, tapas of een borrel en huren bedrijven regelmatig het oude kantoor van de luchtverkeersleider in de oude verkeerstoren, die dienstdoet als vergaderruimte.

www.echtwelschap.nl