Verward in Veldhoven... Wat dan?

Algemeen

Cordaad, de Gemeente Veldhoven en GGzE verzorgen donderdag 13 april in de Muziekschool aan de Bossebaan 60 in Veldhoven een conferentie met als thema ‘Verwardheid, wat doen we ermee?’ Professionals, vrijwilligers en wijkbewoners uit Veldhoven komen in toenemende mate in aanraking met personen die verward gedrag vertonen. Hierdoor ontstaat de vraag: Doen we wel genoeg en doen we het juiste? Hoog tijd voor ‘een gesprek’ over de samenwerking tussen ketenpartners.

VELDHOVEN - Mantelzorgers, naasten, buurt- en wijkbewoners, vrijwilligers van buurt en wijkcentra en sportverenigingen, maar ook professionals zoals wijkverpleegkundigen, maatschappelijk werkers, politie, preventiewerkers en jongerenwerk gaan samen om tafel om die samenwerking te bespreken. De bijeenkomst is gratis. Wil je je nog aanmelden wees er dan snel bij. Aanmelden kan via navolgend-mailadres: nikkivandemoosdijk@cordaadwelzijn.nl.

De landelijke cijfers laten zien dat de politie een stijging signaleert van 14% per jaar geregistreerde E33 code:s ‘overlast door verwarde of overspannen personen’. Ook in Veldhoven zien we deze tendens. Er bestaan veel vooroordelen over verwarde mensen. Doel van de conferentie is het inventariseren van de problematiek.