Logo veldhovensweekblad.nl


Ot Ottenheim: "Creatief bezig zijn vergt veel van iemands inlevingsvermogen. (Foto: Bert Jansen)
Ot Ottenheim: "Creatief bezig zijn vergt veel van iemands inlevingsvermogen. (Foto: Bert Jansen)

Sjors Creatief laat kinderen hun creatieve kant ontdekken

"Hoe ontdek je wat je leuk vindt en waar je talent ligt." Ot Ottenheim legt uit dat in het najaar gestart gaat worden met Sjors Creatief, een broertje van Sjors Sportief.

VELDHOVEN - Al enkele jaren loopt Sjors Sportief in Veldhoven. "Daar doen jaarlijks zo'n 2000 van de 4000 Veldhovense kinderen aan mee. Een geslaagd project dus." Kinderen kunnen met dit project 'snuffelen' aan verschillende sporten. "Dat succes gaan we nu proberen te vertalen naar Sjors Creatief. Hierbij kunnen kinderen op een laagdrempelige manier in contact komen met hun creatieve kant. Dat kan zijn op gebied van dans, zang, beeldende kunst, schilderen; eigenlijk alles waarmee je je creatieve kant kan ontdekken."

Inlevingsvermogen

Gemeente Veldhoven neemt de financiële kant voor zijn rekening, Brede School Veldhoven is vooral betrokken bij de uitvoering. " Ottenheim: "Creatief bezig zijn vergt veel van iemands inlevingsvermogen. De kunst om iets te zien of te ontdekken; ieder kind heeft een talent." Het streven is om 3 tot 6 keer een creatieve bezigheid te proberen. Op deze manier kun je echt ontdekken wat je leuk vindt en waar je talent ligt."

Fantasie

Ottenheim legt het belang uit van creativiteit. "Het prikkelen van de fantasie zou je kunnen zeggen. Een kind wat heeft geleerd om creatief of scheppend te denken, heeft daar mogelijk in zijn latere leven veel profijt van. Ergens een uitdaging in zien."

"Een kind dat zich verveelt is goed! In zekere zin dan, want bij verveling ga je naar iets op zoek om te doen." Er hebben zich al een aantal culturele spelers aangemeld. "Harmonieën, schilderclub, diverse amateur verenigingen, maar we hopen van start te gaan met zoveel mogelijk verschillende partners. Deze kunnen zich aanmelden via info@bredeschoolveldhoven.nl. Wat we willen is het aanbod zo breed mogelijk, het liefst gratis of tegen een kleine vergoeding. Als je iets te bieden hebt op creatief gebied, aarzel dan niet om je op te geven. Creatieve interesses lopen erg uiteen. Net als met sporten, het moet bij je passen en er moet een uitdaging inzitten. Daarbij moet gezegd dat het niet allemaal kunst met een grote K hoeft te zijn."

Reageer als eerste
Meer berichten