Logo veldhovensweekblad.nl


Anouk Erven: "Powerwalk is een prima manier om fit te worden en fit te blijven." (Foto: Bert Jansen)
Anouk Erven: "Powerwalk is een prima manier om fit te worden en fit te blijven." (Foto: Bert Jansen)

Powerwalk: wandelen in stevig tempo

"Heerlijk om buiten energie op te doen." Anouk Erven vertelt over haar sport… powerwalk.

VELDHOVEN - Powerwalk is overgewaaid uit Amerika en wordt ook wel vertaald als fitlopen of sportief wandelen. Anouk Erven is voedingscoach en actief deelnemer en begeleidster bij het Powerwalken. "In mijn werk als voedingscoach merkte ik dat veel mensen moeite hebben om te gaan starten met sporten, om allerlei verschillende redenen. Maar voor je gezondheid is het echt beter om naast het letten op je voeding ook meer te bewegen. Powerwalk is daarvoor een goede optie."

Eigen tempo

Powerwalk is eigenlijk lekker wandelen in een stevig tempo met daarin oefeningen verweven voor spieren en conditie. "Iedereen kan meedoen op zijn eigen tempo en niveau. Zowel voor mannen en vrouwen, jong en oud. Als je kan wandelen kan je meedoen." Prettig aan Powerwalken is dat het in de buitenlucht plaats heeft. "Ik ben echt een buitenmens en sport graag in de buitenlucht. Bovendien is het gezellig om met een groep mensen actief bezig te zijn. Zoals voor vele mensen is wandelen heerlijk, maar in je eentje trek je er niet zo snel op uit." Anouk heeft verschillende routes uitgezet binnen Veldhoven.

"Elke wandeling start op een andere locatie. We hebben een groepsapp waarin de startlocatie wordt aangegeven. De ene keer in de Heikant, de volgende keer Zonderwijk of Zeelst. Voor iedereen bereikbaar." Elke maandag en woensdag van 19.30 tot 20.30 uur kan iedereen meedoen. "Een prima manier om fit te worden en fit te blijven. Zelf wordt ik er altijd heel erg vrolijk van en krijg er ontzettend veel energie van. Heerlijk om samen met andere mensen te Powerwalken in groepsverband en bovendien heel gezellig. Je bent allemaal in de buitenlucht bezig en komt op plaatsen binnen Veldhoven waar je normaal gesproken niet zo snel komt. Doordat we steeds vanaf een andere locatie starten worden de routes ook nooit saai! De routes zijn bijna altijd afwisselend tussen walken binnen de woonwijk en een stukje in de natuur; dat geeft nog het meest lekkere gevoel. Buiten tussen de bomen, waar je tijdens het Powerwalken de vogeltjes hoort fluiten en de geur van de bloemen en bomen ruikt. Alles bij elkaar maakt dat voor mij de unieke sport waar ik mezelf helemaal in kan vinden, tot rust kom en waar ik de nodige energie van krijg." Wie benieuwd is naar het Powerwalken van Anouk Erven kan met haar contact opnemen via Facebook: Anouk Erven of 0681312223. "Sluit gerust een keer aan, neem je (wandel) schoenen mee en ervaar een Powerwalk."

Reageer als eerste
Meer berichten